[b3/b4] wymiana materiału podsufitki
Witam, wszystkich podepnę się pod temat, mianowicie czeka mnie ten przykry temat do zrealizowania, przeczytałam sobie co i jak z samą podsufitką ale najbardziej mnie martwi to wszystko co trzeba zdemontować, a może inaczej jak to zdemontować. W jakiej kolejności
Słupek przy drzwiach
Rączki
Słupek pomiędzy tyłem a drzwiami plus tylna rączka
Daszki plus lampka i listwa
Tylna listwa
A taką oto mam firankę
Czy coś jeszcze muszę zdemontować ? Bardzo proszę o porady, jeśli by się udało to jutro po nocce bym sobie wstała i zaczeła się bawić
Słupek przy drzwiach
Rączki
Słupek pomiędzy tyłem a drzwiami plus tylna rączka
Daszki plus lampka i listwa
Tylna listwa
A taką oto mam firankę
Czy coś jeszcze muszę zdemontować ? Bardzo proszę o porady, jeśli by się udało to jutro po nocce bym sobie wstała i zaczeła się bawić
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
ten element po prostu wyrywasz - łapiesz za górną część i szarpiesz w kierunku środka auta - nie równolegle czy prostopadle do osi auta a po skosieasienka pisze:Słupek przy drzwiach
jak weżniesz je w dół to tam masz śrubki, ewentualnie bywają wersje, że masz trzecią śrubkę pod wieszakiem pod zaślepkąasienka pisze:Rączki
pionowy element gdzie masz pasy? musisz zdjąć listwę progową- na dole masz srubki od tego elementu, zsuwasz w dół, żeby go wyciągnąć musisz odkręcić pasyasienka pisze:Słupek pomiędzy tyłem a drzwiami plus tylna rączka
daszki odpinasz od srodka auta, po zewnętrznych stronach zdejmujesz ten plastik ze stopki - pod nim są dwie śrubki (na tych stópkach po wewnetrznej stronie podobnie)asienka pisze:Daszki plus lampka i listwa
ramka - wyrywasz/podważasz płaskim śrubokrętem przeźroczysty plastik od lampki, wyszargtpujesz reszte kabli, ramke wyciągasz
a to chyba przykrecana była, jeśli nie - szarp w dół - ta pozioma. Nad oknem podobnie jak ta z przodu autaasienka pisze:Tylna listwa
i najważniejsze :!: :!: :!: :!:
z wyczuciem, bo będziesz musiała kleić mocowania na nowo, a wtedy już tak nie trzyma i piszczy... :idea:
podsufitkę samą w sobie odrywasz od dachu - jest przyklejona na wieeeelka taśmę dwustronną lekko nie idzie, cierpliwość i siła wskazane, ewentualmnie czyjaś pomoc
obszywanie podsufitki na nowo to juz, hm, czsyta przyjemność, szczególnie jak się składa na nowo
Witam. Co myslicie o obklejeniu podsufitki i słupków beżowa ekoskorą? Beżowa bo mam beżowy welur a słupki tez chce żeby się nie wyróżniały od podsufitki. Mam juz zakupiony materiał ale dopiero teraz myślę czy dam rade go wyrzezbic na zalamaniach(daszki przeciwsłoneczne i lampka). Jak myślicie, czy ekoskora jest na tyle elastycna ze dam rade to wyrzezbic?
[ Dodano: 2014-09-07, 01:08 ]
I jeszcze jedno pytanie. Czy klej "Tapicer" na pedzelek który poleciła mi ta firma będzie odpowiedni? Poradzi sobie z takim czymś?
[ Dodano: 2014-09-07, 01:08 ]
I jeszcze jedno pytanie. Czy klej "Tapicer" na pedzelek który poleciła mi ta firma będzie odpowiedni? Poradzi sobie z takim czymś?