Witam,
mam problem z otwieraniem dachu. Wszystko działa sprawnie, do momentu otworzenia się tylniej klapy, następnie dach już nie chce się chować. Wcześniej był ten sam problem, wymieniłem pompę bo były przecieki i działało przez parę tygodni i znowu nie da się otworzyć. Z tyłu sprawdziłem zbiorniczek i nie widzę tam zielonego płynu, więc chyba w tym problem. Czy mógłby ktoś napisać instrukcję jak dolać oleju, wiem, że potrzebuje klucza 13, ale nic wiecej. Czy jest możliwe, że po takim czasie tak szybko olej się zmarnował?
[Audi 80 Cabrio] Wymiana oleju hydraulicznego
-
- Forum Audi 80
Zdejmij obudowę nad zaworami. Przymocowana jest na trzech dziesiątkach. Wtedy zobaczysz między zaworami wysoką nakrętkę 13'. Odkręcasz, dolewasz, zakręcasz. Odpowietrz poprzez zamknięcie i otwarcie dachu. Potem skontroluj poziom ewentualnie uzupełnij. Płyn się nie marnuje, musisz mieć gdzieś wyciek skoro go ubywa.
skoro ubywa to sprawdziłbym dokładnie wszystkie siłowniki czy nie ciękną , a uzupełnienie płynu jak kolega Dyras napisał <ok>dyras pisze:Zdejmij obudowę nad zaworami. Przymocowana jest na trzech dziesiątkach. Wtedy zobaczysz między zaworami wysoką nakrętkę 13'. Odkręcasz, dolewasz, zakręcasz. Odpowietrz poprzez zamknięcie i otwarcie dachu. Potem skontroluj poziom ewentualnie uzupełnij. Płyn się nie marnuje, musisz mieć gdzieś wyciek skoro go ubywa.