[80 B3 1,8s Ne ] wygłuszenie maski przedniej
- davidpolska
- Forum Audi 80
[80 B3 1,8s Ne ] wygłuszenie maski przedniej
Witam, czy wie ktoś gdzie dostać albo jak ktoś ma do sprzedania mate wygłuszającą pod maske do B3 i czy pasuje od B4.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2007, 09:26 przez davidpolska, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Szukaj od na allegro lubn na schrotach. Na allegro możesz pytac sprzedawców którzy sprzedją całe maski, z pewnością nie bedzie problemu odkupic wygłuszenia.
Myśle że nie powinno byc problemu, nawet jak bedzie dłuższa (w kierunku końca maski) co raczej nie powinno wystąpić, ale nie jestem pewien, to i tak przecież nie ma problemu z obcięciem niepotrzebnego kawałka...a najpewniej bedzie poszukac od B3 TD.davidpolska pisze:czy pasuje od B4.
- davidpolska
- Forum Audi 80
Doc chodzi mi właśnie o powolne stygnięcie silnika, bo mnie wkurza to że jak postoi nawet pół godz to obroty mam już za niskie tak do 800 i mi szapie budą i muszę ssanie wyciągnąć i trochę pochodzi na ssaniu i już na 950 obroty. Ale później znowu postoi z 30 min. i to samo. Nie wiem czy w gaźnikach to normalne czy nie.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Mhm, ale ja u siebie w bezninu mam fabryczne wygłuszenie maski :roll: Czy tylko do motorków V6 fabryka nie żałowała? Bo w ABK b4/coupe rozmumiem nie ma, tak? Przy silnikach 2,3 z tego co widziałem występuję, ale czy to zależało tylko od wersji silnikowej czy również nadwoziowej Może rozdawali za dopłatą chociaż wątpię.Doc pisze:Inżynierowie z fabryki nie żałowaliby w B4 benzynie wygłuszenia jeśli miałoby to większy sens.
witam podłącze się do tematu, czy można założyć takie wygłuszenie maski do 2.0 16v? nie spowoduje to nadmiernej temp w komorze? Niedawno autko wróciło od mechanika i właściwie ze starych części został wał, tłoki i korby, pomimo tego silnik nadal głośno pracuje Czytałem troszkę na ten temat i podobno te silniki mają taką przypadłość, mnie jednak denerwuje ten dzwięk i chciałbym to zmienić. Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam
keczy, nie ma przeciwwskazań żeby do 6A założyć, silnik może trochę szybciej się rozgrzeje, a po to są wentylatory, żeby chłodziły silnik w razie gdyby mu za ciepło było, ale we wnętrzu ciszej nie będzie, wiem bo sam dołożyłem wygłuszenie z B3 i różnicy nie ma, tyle że maska od spodu wygląda "poważniej" i może silnik trochę dłużej trzyma temperaturę po zgaszeniu.