Pozdrawiam Bartek.

Jest, tylko prawdopodobnie jej koszt zbliży się do wartości niejednego Audi 80: https://audi80.pl/23-ng-zmiana-wtrys ... t89312.htmeSPe pisze:Na NG + LPG nie ma chyba innej rady.
Możliwe że czułość na reduktorze jest mocno rozkręcona i przez to jest tak mocno wkręcony register.Bartek2516 pisze:Tylko , że na tym co podaje gaz jest śruba od regulacji dawki, która jest wkręcona maksymalnie , więc z tego co mi wiadomo nie powinna ona dostawać nawet odpowiedniej dawki gazu do jazdy , a się nie dławi ani nic...
To tak jak i teraz dla mnie. Widać masz nie lekka nóżkęSzczypior14 pisze:Mi Pali 13-14 /100km benzyny
Według mnie masz na mikserze ustawioną za dużą dawkę paliwa której nie możesz zniwelować pokrętłem register. Najlepiej było by jakby gazownik wkręcił Ci śrubę w mikserze, śrubę na wężu ustawi na połowę i wtedy będziesz mógł sobie ustawić taką dawkę gazu jaką będziesz chciał. Najlepiej po pół obrotu w lewo aż stwierdzisz że jest wystarczająca. Pamiętaj że nie może być też za mała, to to też szkodzi silnikowi.aldi pisze:Możliwe że czułość na reduktorze jest mocno rozkręcona i przez to jest tak mocno wkręcony register.Bartek2516 pisze:Tylko , że na tym co podaje gaz jest śruba od regulacji dawki, która jest wkręcona maksymalnie , więc z tego co mi wiadomo nie powinna ona dostawać nawet odpowiedniej dawki gazu do jazdy , a się nie dławi ani nic...