[80 b4 1.9 TDI 1Z] CHIP TUNING
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Boberro, Najlepiej najpierw załóż wtryski 216 ale nie "no name" przynajmniej SEVEN, Fratelli Bosio, a jak Cię stać to Bosch ale to drogie. Możesz założyć taką właśnie głowiczkę jak podałeś, ale najlepiej to pogadaj z profesjonalistą od tych spraw czyli z Muniorem i dogadasz się, założy Ci i git. (Chyba że CI za daleko do niego)
Tu masz temat z FMIC, kolega zakładał IC pod taki zderzak jak Ty masz ( jeśli mnie oczy nie mylą) https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-fmic ... 60,105.htm
Szczerze mówiąc szlak przetarty. A taki IC powinien być bardzo wydajny.
I po tym spokojnie zrobisz dobie softa pod te graty.
Tu masz temat z FMIC, kolega zakładał IC pod taki zderzak jak Ty masz ( jeśli mnie oczy nie mylą) https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-fmic ... 60,105.htm
Szczerze mówiąc szlak przetarty. A taki IC powinien być bardzo wydajny.
I po tym spokojnie zrobisz dobie softa pod te graty.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
pkrr, Mam ten luksus, ze jeszcze studiuje i mielismy zajecia na hamowni . Wiec nie placilem nic.
Krzysiek 84, to pocieszajace, az korci mnie teraz na AFNy, 130 powinno na nich pyknac .
Btw. Skrzynia nie ma tu znaczenia bo moc jest obliczana z predkosci obrotowej, wiec moj blad w zdaniu wyzej. Fote z pomiaru wrzuce pozniej w swoim temacie. Zapraszam! <ok>
[ Dodano: 2014-10-24, 11:10 ]
Wrzucam, jak prezentuje się wykres po chipie na ori wtryskach, dla tych co jeszcze się zastanawiają, czy warto
Wzrost mocy o ok 25% samym komputerem i po wywaleniu kata. 8-)
Krzysiek 84, to pocieszajace, az korci mnie teraz na AFNy, 130 powinno na nich pyknac .
Btw. Skrzynia nie ma tu znaczenia bo moc jest obliczana z predkosci obrotowej, wiec moj blad w zdaniu wyzej. Fote z pomiaru wrzuce pozniej w swoim temacie. Zapraszam! <ok>
[ Dodano: 2014-10-24, 11:10 ]
Wrzucam, jak prezentuje się wykres po chipie na ori wtryskach, dla tych co jeszcze się zastanawiają, czy warto
Wzrost mocy o ok 25% samym komputerem i po wywaleniu kata. 8-)
Ja bym wrzucił sobie 0.210, ale narazie nie mam kurcze kasy..;/ dodam, że ostatnio spróbowałem na dłuższej prostej Golfa TDI z czerwonym DI czyli teoretycznie 130KM, i mnie delikatnie tylko odstępował, w dosłownym tego słowa znaczeniu..gość się dopiero zdziwił hehe;) dodam, że też mam tylko kompa bez wywalonego kata, tylko zaslepiony EGR. Jak chwila pozwoli to wrzuce jakiś amatorski filmik jak u mnie przyspiesza. I muszę to powiedzieć otwarcie standardowe 90KM w naszych Audikach to trochę za mało..a ja mam tylko kompa z CHIPem tutaj z forum, i zdecydowanie warto było wrzucić w to pieniądze, to jest jeden z tych zakupów którego kompletnie nie żałuję;) a bardzo polepsza jakość i komfort jazdy..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Bo konie po "chipie " ,to zupełnie inne konie niż po fabryce prosty przykałd <ok> każdy sprawny 90 konny tdi ,tylko po tuningu kompa ,powinien bez problemu objechać fabrycznego 110 konnego np.AFN -a .Ze 130 konnym PD ,na dodatek w lekkiej budzie golfa ,już na pewno nie ma co startować ,przynajmniej tylko po tuningu kompa ,choć z tego co piszesz ,to nie było tak żle :mrgreen: Za to już po zmianie wtrysków ,na jakieś większe ,mozemy się zblizyc do osiągów takiej 130 tki ...przynajmniej do jakiejś tam szybkosci ,bo puzniej niestety zrobi robotę jego znacznie dłuższa od naszej ,skrzyniaillusion pisze: ostatnio spróbowałem na dłuższej prostej Golfa TDI z czerwonym DI czyli teoretycznie 130KM, i mnie delikatnie tylko odstępował,
Oj polepsza ,polepsza i lepiej zainwestować nie można :mrgreen:illusion pisze:zdecydowanie warto było wrzucić w to pieniądze, to jest jeden z tych zakupów którego kompletnie nie żałuję;) a bardzo polepsza jakość i komfort jazdy..
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 00:18 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie było co startować ale się przymierzyłem, i delikatnie mnie odstępował, a myślałem, że gorzej będzie a tu jednak..więc podejrzewam że 110KM AFN bym objechał, może tamten 130KM PD nie był taki zdrowy..tym bardziej mnie zastanawia jakby chodził mój po wrzuceniu 0.210..
taki filmik jak u mnie to chodzi, ostrzegam że amatorski(czujnik ABS do wymiany w tylnim kole :mrgreen: ) :
dla porównanian nagram jeszcze jak z 5tego biegu, przy 100KM/h po wciśnięciu gazu jak elegancko się rozpędza(to mi się najbardziej podoba) :mrgreen: , przed chipem można było nerwy tracić bo redukować trzeba było.
taki filmik jak u mnie to chodzi, ostrzegam że amatorski(czujnik ABS do wymiany w tylnim kole :mrgreen: ) :
dla porównanian nagram jeszcze jak z 5tego biegu, przy 100KM/h po wciśnięciu gazu jak elegancko się rozpędza(to mi się najbardziej podoba) :mrgreen: , przed chipem można było nerwy tracić bo redukować trzeba było.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 00:24 przez illusion, łącznie zmieniany 1 raz.