[80 b4 1.9 TDI 1Z] CHIP TUNING
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Boberro, Najlepiej najpierw załóż wtryski 216 ale nie "no name" przynajmniej SEVEN, Fratelli Bosio, a jak Cię stać to Bosch ale to drogie. Możesz założyć taką właśnie głowiczkę jak podałeś, ale najlepiej to pogadaj z profesjonalistą od tych spraw czyli z Muniorem i dogadasz się, założy Ci i git. (Chyba że CI za daleko do niego)
Tu masz temat z FMIC, kolega zakładał IC pod taki zderzak jak Ty masz ( jeśli mnie oczy nie mylą) https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-fmic ... 60,105.htm
Szczerze mówiąc szlak przetarty. A taki IC powinien być bardzo wydajny.
I po tym spokojnie zrobisz dobie softa pod te graty.
Tu masz temat z FMIC, kolega zakładał IC pod taki zderzak jak Ty masz ( jeśli mnie oczy nie mylą) https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-fmic ... 60,105.htm
Szczerze mówiąc szlak przetarty. A taki IC powinien być bardzo wydajny.
I po tym spokojnie zrobisz dobie softa pod te graty.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
pkrr, Mam ten luksus, ze jeszcze studiuje i mielismy zajecia na hamowni
. Wiec nie placilem nic.
Krzysiek 84, to pocieszajace, az korci mnie teraz na AFNy, 130 powinno na nich pyknac
.
Btw. Skrzynia nie ma tu znaczenia bo moc jest obliczana z predkosci obrotowej, wiec moj blad w zdaniu wyzej. Fote z pomiaru wrzuce pozniej w swoim temacie. Zapraszam! <ok>
[ Dodano: 2014-10-24, 11:10 ]
Wrzucam, jak prezentuje się wykres po chipie na ori wtryskach, dla tych co jeszcze się zastanawiają, czy warto

Wzrost mocy o ok 25% samym komputerem i po wywaleniu kata. 8-)

Krzysiek 84, to pocieszajace, az korci mnie teraz na AFNy, 130 powinno na nich pyknac

Btw. Skrzynia nie ma tu znaczenia bo moc jest obliczana z predkosci obrotowej, wiec moj blad w zdaniu wyzej. Fote z pomiaru wrzuce pozniej w swoim temacie. Zapraszam! <ok>
[ Dodano: 2014-10-24, 11:10 ]
Wrzucam, jak prezentuje się wykres po chipie na ori wtryskach, dla tych co jeszcze się zastanawiają, czy warto

Wzrost mocy o ok 25% samym komputerem i po wywaleniu kata. 8-)
Ja bym wrzucił sobie 0.210, ale narazie nie mam kurcze kasy..;/ dodam, że ostatnio spróbowałem na dłuższej prostej Golfa TDI z czerwonym DI czyli teoretycznie 130KM, i mnie delikatnie tylko odstępował, w dosłownym tego słowa znaczeniu..gość się dopiero zdziwił hehe;) dodam, że też mam tylko kompa bez wywalonego kata, tylko zaslepiony EGR. Jak chwila pozwoli to wrzuce jakiś amatorski filmik jak u mnie przyspiesza.
I muszę to powiedzieć otwarcie standardowe 90KM w naszych Audikach to trochę za mało..a ja mam tylko kompa z CHIPem tutaj z forum, i zdecydowanie warto było wrzucić w to pieniądze, to jest jeden z tych zakupów którego kompletnie nie żałuję;) a bardzo polepsza jakość i komfort jazdy..

-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Bo konie po "chipie " ,to zupełnie inne konie niż po fabryceillusion pisze: ostatnio spróbowałem na dłuższej prostej Golfa TDI z czerwonym DI czyli teoretycznie 130KM, i mnie delikatnie tylko odstępował,

Oj polepsza ,polepsza i lepiej zainwestować nie można :mrgreen:illusion pisze:zdecydowanie warto było wrzucić w to pieniądze, to jest jeden z tych zakupów którego kompletnie nie żałuję;) a bardzo polepsza jakość i komfort jazdy..
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 00:18 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie było co startować ale się przymierzyłem, i delikatnie mnie odstępował, a myślałem, że gorzej będzie a tu jednak..więc podejrzewam że 110KM AFN bym objechał, może tamten 130KM PD nie był taki zdrowy..tym bardziej mnie zastanawia jakby chodził mój po wrzuceniu 0.210..
taki filmik jak u mnie to chodzi, ostrzegam że amatorski(czujnik ABS do wymiany w tylnim kole :mrgreen: ) :
dla porównanian nagram jeszcze jak z 5tego biegu, przy 100KM/h po wciśnięciu gazu jak elegancko się rozpędza(to mi się najbardziej podoba) :mrgreen: , przed chipem można było nerwy tracić bo redukować trzeba było.
taki filmik jak u mnie to chodzi, ostrzegam że amatorski(czujnik ABS do wymiany w tylnim kole :mrgreen: ) :
dla porównanian nagram jeszcze jak z 5tego biegu, przy 100KM/h po wciśnięciu gazu jak elegancko się rozpędza(to mi się najbardziej podoba) :mrgreen: , przed chipem można było nerwy tracić bo redukować trzeba było.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 00:24 przez illusion, łącznie zmieniany 1 raz.