[B4 ABK] Pasowanie tyłu, klapy, kloszy
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK] Pasowanie tyłu, klapy, kloszy
W mojej Audi nie podoba mi się strasznie tył, krzywo leży klapa nie me równej lini z lampami, klosze odstawają z obu stron, walczyłem z tym już kiedyś i udało mi się jedynie zmniejszyć szczeline między klapą a lewym bokiem. Auto było uderzone z tyłu z lewej strony, ale nie zbyt mocno, tzn nie było spawane i takie tam. Może ktoś już się bawił w prostowanie tyłu i podzieli się wskazówkami. Może nie da rady już tego zrobić chociaż chciałbym spróbować bo nie to strasznie drażni
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jeśli boki są dobrze poskładane to musi się dać wyregulować klapę. Regulujesz ją tymi śrubami którymi jest przykręcona do zawiasów. Popuszczając te śruby jeśli dobrze pamiętam wyregulujesz klapę na boki oraz jej ustawienie w głąb bagażnika lub do tyłu. A jeśli chcesz by po zamknięciu światła na klapie były w równej linii do świateł na bokach to regulujesz to tymi gumowymi ogranicznikami które są po bokach na których spiera się klapa po zamknięciu.
-
- Forum Audi 80
Próbowałem takich cudów już i wszystkie regulacje są max... W sumie to widzę że lewy bok jest troche krzywawy, ale audi z prawej strony bite nie było, a lampa odstaje i ma jakąś śmieszną szparę. Dodam, że klosze boczne są bodajże firmy DEPO, może są jakieś lewe. Aha i czy jest taka możliwość, że prawy klosz jest na lewej stronie a lewy na prawej ? Czy to nie ma prawa bytu lub nie ma znaczenia ?