Cześć wszystkim!
Bezradnie szukam pomocy!
Na trasie dwa dni temu urwała mi się linka otwierania maski.
Wskaźnik ciśnienia oleju zszedł na początek grubej kreski "2", co spowodowało, że sie zatrzymałem, i chciałem po chwilowym postoju sprawdzić stan oleju.
Łapie za uchwyt, i jeb.
Mocowanie pękło.
Dziś rozebrałem dół deski, kombinerki i cięcia boczne w dłoń, i szukam gdzie jest stalowa linka.
Jak w końcu (30 minut walki), doszukałem się linki.
Łapie ją kombinerkami i nic!
Raz drugi trzeci, po dwóch godzinach się poddałem.
Lewy zamek (od strony kierowcy) siedzi jak zaspawany, maska się z tej strony nie rusza, za to zamek z prawej strony (pasażera) normalnie działa!
Jeśli jakimś cudem uda się otworzyć tą nieszczęsną maskę to co dalej? wymiana linki?
How to?
Błagam pomocy, bo chciałbym sobie posprawdzać sobie płyny przed zimą, a tu taki zonk
Stawiam flaszkę, jak znajdzie się osoba, która rozwiąże mój problem, bez używania kątówki
Jeśli taki temat był, to bardzo przepraszam, jestem strasznie zdesperowany
[B4] Coupe, potrzebna pomoc..
[B4] Coupe, potrzebna pomoc..
Ostatnio zmieniony 15 lis 2014, 16:02 przez AdiN, łącznie zmieniany 1 raz.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Bardzo prosto. Auto najlepiej na koziołki. (przód) Dwa długie śrubokręty płaskie. Jeśli masz osłonę pod silnik to koniecznie zdjąć.
Od dołu zobaczysz w pas przedni i dwa cięgna w których idą linki. Musisz rozeprzeć je do zewnątrz śrubokretem i w tym czasie ktoś niech lekko unosi maskę - z wyczuciem.
Powinno się udać.
Od dołu zobaczysz w pas przedni i dwa cięgna w których idą linki. Musisz rozeprzeć je do zewnątrz śrubokretem i w tym czasie ktoś niech lekko unosi maskę - z wyczuciem.
Powinno się udać.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
był i to nie razAdiN pisze:Jeśli taki temat był, to bardzo przepraszam, jestem strasznie zdesperowany
http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1