Bagged Audi Cabriolet by Vitek
Przewod do poduszek na przód przeciągnałem przez progi az do póki kierowcy i dalej do komory silnika przez zaslepke znajdująca sie pomiedzy przewodami od cieczy chłodzącej a pompą hamulcową. Dalej pojdzie trójnik i przewody albo puszcze po wahaczach do poduszek albo sprawdze gdzie idą przewody od ABS-u i tam spróbuje je puścic
Już zaczyna pomału to wyglądać <ok> Kiedyś miałem taka koncepcję głośnika basowego co ty. Jestem ciekawy jak będzie efekt całościowy... A jak z wykończeniem góry? wyrównujesz podłogę czy zostawiasz różne wysokości ? Jeżeli chodzi o podłogę to gąbkę możesz dać 5mm, tutaj będzie robiło to robotę bo tutaj nie ma śrubek do przykręcania...Viteknt pisze:
Co do auta to bagaznik zaczyna nabierac wyglądu , myśle tylko nad tym czy płyty obijac gabka i skóra czy tylko sama skóra :roll:
[url=http://i1371.photobucket.com/albums/ag306/viteknt/th_DSCN0195_zps22f28378.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://i1371.photobucket.com/albums/ag306/viteknt/th_DSCN0190_zpsa0ca939f.jpg]Obrazek[/URL]
Stwierdziłem że zostawie tak jak jest , zawsze pozostaje możliwość podniesienia środkowej płyty
Elementy już są obite gąbką , plekse też już dociąłem na wymiar pozostaje tylko obić skórą no ale to zrobimy w przerwie światecznej
Pozdrawiam !
[EDIT]
Elementy już na miejscu
Teraz pozostało wysłać butle do tapicera żeby też obił skórą i podłączyć wszystko
Elementy już są obite gąbką , plekse też już dociąłem na wymiar pozostaje tylko obić skórą no ale to zrobimy w przerwie światecznej
Pozdrawiam !
[EDIT]
Elementy już na miejscu
Teraz pozostało wysłać butle do tapicera żeby też obił skórą i podłączyć wszystko
krawędzie trochę rażą bo są białe i wystają. Na początek pomaluj na czarne krawędzie nie będzie się rzucało tak w oczy. Poza tym tapicer robi to tak: krawędzie się zawija, nigdy nie zostawia się tak krawędzi, chyba że robi się przeszycie na szczycie/krawędzi. W pewnej odległości gdzie zachodzą materiały na siebie, przykładamy linijkę i przecinamy nożem. Mamy idealnie dopasowane materiały z przodu na boki i góra na gół. Nie ma nawet 1mm szpary bo materiały dochodzą do siebie krawędziami. Na samej krawędzi skrzyni mamy zagięty materiał a dopiero kawałek dalej robimy nacięcie... Przód robimy z całości (jest najbardziej widoczny) a z tyłu lub pod spodem łączenia (mniej widoczne)
Mi się podoba, pomimo niedociągnięć <ok> tym bardziej że wybrałeś sobie dużo kantów co komplikuje cały projekt. Zrobiłeś to sam to też plus, w firmie zapłacił byś okrągłą sumkę
Mi się podoba, pomimo niedociągnięć <ok> tym bardziej że wybrałeś sobie dużo kantów co komplikuje cały projekt. Zrobiłeś to sam to też plus, w firmie zapłacił byś okrągłą sumkę
Ano wszystko jest własnoręcznie robione i do tego pierwszy raz sie zabierałem za tapicerstwo (w domu już sobie żartuja że moge tapczany obijac ) Co do skrzyni to jeszcze popracuje , musze jakis porzadny klej zalatwic który to przytrzyma albo jak zawioze butle to zapytam sie czy da rade cos z tym zrobic