Witam.Wałkuję dalej temat nieszczęsnych listew mam pytanie do kolegów mailowałem do sprzedawców z Alle..... dzwoniłem ale nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć czy po skróceniu będą pasowały listwy z Audi 100 C4 A6 załączam zwymiarowaną listwę mojej "niuńki".Miasto w którym mieszkam nie jest"bogate" w modele Audi 100 1991-94 abym mógł przymierzyć ,chcę zamówić ale nie jestem pewny.
Krótki-dzięki za kierunek ale dla mnie to jednak chyba za wysoka cena, wolę za to kupić markowe elementy mechaniki.Pozdrawiam forumowiczów. <mur
[B4 ALL] Gumowe listwy na dołach drzwi
[B4 ALL] Gumowe listwy na dołach drzwi
DYZIO pewnie że fajnie byłoby zamontować orginały nawet używki ale zdobycie w arakcyjnym stanie graniczy z cudem (dalej szukam),co namierzę w necie to albo w niczym nie odbiegają wyglądem od tych co wywaliłem albo "właśnie wyszły".DYZIO pisze:A dlaczego nie chcesz ori używanych :?:
W C4 listwy są jeszcze gorsze niż w b4
O co chodzi z tym że listwy od C4 są gorsze od tych z B4 zresztą te na All..... nie są orginałami tylko zamiennikami no i najważniejsze co z tymi wymiarami,czy będą "grały"?
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Ja regenerowałem i jest ok. Dwie zimy przejeździłem i wszystko sie trzyma.
https://audi80.pl/b4-all-naprawa-ods ... t68821.htm
Trochę dłubania przy tym jest. Ale jedno popołudnie roboty a zakup w ASO..... no bez porównania
Powoli trzeba się brac za drugą stronę auta bo tam też już zaczynają odstawać
https://audi80.pl/b4-all-naprawa-ods ... t68821.htm
Trochę dłubania przy tym jest. Ale jedno popołudnie roboty a zakup w ASO..... no bez porównania
Powoli trzeba się brac za drugą stronę auta bo tam też już zaczynają odstawać
-
- Forum Audi 80
Witam,
Czy te listwy ktoś montował u siebie/widział jak to się prezentuje na aucie?
http://allegro.pl/audi-80-listwy-dolne- ... source=mlt
U mnie wszystkie są do wyrzucenia. W dodatku ktoś przykręcił je blachowkrętami... od zewnątrz... Tak więc albo podróby albo ścinam kołki i serdecznie... żegnam się z tym wymysłem. Niestety przy drugiej opcji będzie więcej roboty/kasy bo łatanie i cieniowanie x4.
A i jeszcze środowa listwa w drzwiach kierowcy odkleja się. Czy wystarczy odkleić/oczyścić/przykleić na nowo czy trzeba zdejmować boczek?
Czy te listwy ktoś montował u siebie/widział jak to się prezentuje na aucie?
http://allegro.pl/audi-80-listwy-dolne- ... source=mlt
U mnie wszystkie są do wyrzucenia. W dodatku ktoś przykręcił je blachowkrętami... od zewnątrz... Tak więc albo podróby albo ścinam kołki i serdecznie... żegnam się z tym wymysłem. Niestety przy drugiej opcji będzie więcej roboty/kasy bo łatanie i cieniowanie x4.
A i jeszcze środowa listwa w drzwiach kierowcy odkleja się. Czy wystarczy odkleić/oczyścić/przykleić na nowo czy trzeba zdejmować boczek?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No właśnie, nie wspominając o okaleczeniu auta.forumowitz pisze:ścinam kołki i serdecznie... żegnam się z tym wymysłem. Niestety przy drugiej opcji będzie więcej roboty/kasy bo łatanie i cieniowanie x4.
Nie trzeba zdejmować tapicerki. Listwy te, przymocowanesą za pomocą taśmy dwustronnej.forumowitz pisze:środowa listwa w drzwiach kierowcy odkleja się. Czy wystarczy odkleić/oczyścić/przykleić na nowo czy trzeba zdejmować boczek?
-
- Forum Audi 80
Wszystkie drzwi są już okaleczone bo co 10 cm jest na wylot przez te gumy walnięty blachowkręt...IC69 pisze:No właśnie, nie wspominając o okaleczeniu auta.
Ostatnio zaobserwowałem że podczas mokrych dni zbiera się na listwach mnóstwo wody więc podejrzewam że ruda zaraz będzie szaleć. Te listwy podrabiane o które pytam są montowane tylko na taśmę dwustronną więc i tak muszę te kołki zgrzane wywalić. Tak wiec i tak na wiosnę powinienem się wziąć do roboty i ogarnąć uszkodzenia. Gdyby te listwy pasowały w miarę to nie musiał bym łatać dziur tylko szlif, ocynk w spreju, ori lakier. Stąd pytanie czy ktoś coś widział.
Co do środkowej listwy super info, zrobię przy wymianie zawiasu [pęknięty ogranicznik]