[B4 1Z] map sensor, wtryski jak to wygląda?
-
- Forum Audi 80
Co wy wogole gadacie. Jak zalozysz map senosr 2,5 bara (mam taki w swoim 1z) to z automatu boost sie podniesie, bo komputer bedzie dazył do danego napiecia. Nie bedzie wiedzial ze ma inny map - bo widzi tylko napiecie. Boost bedzie podnosil do poziomu napiecia jak na map sensorze 200kpa. U mnie bez strojenia, na wtryskach .216, pompie afn i kolekotrze z ssacy od Galaxy wyszło 110hp i 230nm, po zmianie mapa 115hp i 250nm, po strojeniu 135hp i 378nm. Teraz turbina jedzie na CNC i lecimy dalej z tematem. paliwa powinno wsytarczyc na 165-170hp
Dobry pomysł, ale już wiesz jaki chcesz kompresor założyć ? wybór jest naprawdę duży od 1646 nawet do 2052 ale myślę że też trzeba mieć umiar żeby nie przesadzić i nie wstawić zbyt dużego kompresora. Ile kosztuje taka usługa roztaczania na CNC ?guziq pisze:Na seryjnej. Golf III 94'.
Samo ssanie idzie na CNC. Wydech zostaje seria. Chce poleprzyc spool a nie pogorszyc. Strojone live na ori ECU.
[ Dodano: 2015-02-03, 23:14 ]
Przy zbyt dużym kompresorze, szczególnie jak ma duży Inducer, kiedy turbo bardzo szybko będzie wstawać (mała masa zestawu wirującego + mały A/R) może pojawiać się problem z Surge. Ale myślę że to dotyczy kompresora 38mm/52mm i większych.
guziq, Jeśli będziesz bardziej zorientowany jak wygląda "proces technologiczny" twojego turbiarza i jakie są koszty to daj znać, jak nie będziesz chciał ujawniać na forum to na PW poproszę.
Chodzi mi o wymiary kompresora,
z tego co sie domyślam to przetaczany jest talerzyk i muszla pod większy kompresor.
Nie wiem czy wiesz ale pierwsze t15 miały płaski kompresor z tylu a nowsze już miały z tym garbem ( jak większość większych turbo.
Chodzi mi o wymiary kompresora,
z tego co sie domyślam to przetaczany jest talerzyk i muszla pod większy kompresor.
Nie wiem czy wiesz ale pierwsze t15 miały płaski kompresor z tylu a nowsze już miały z tym garbem ( jak większość większych turbo.
-
- Forum Audi 80