fakt jak uczyli w szkole ''czytaj ze zrozumieniem'' czy jakoś tak :oops: mój głupi błąd następnym razem przeczytam kilka razy zanim coś napisze sorka (ale twój temat o ustawianiu zapłonu\rozrządu przeczytałem cały)zukreator pisze:podlinkowałeś mój własny temat, a nawet nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego postu, albo tematu o ustawianiu zapłonu/rozrządu.krs pisze:zukreator napisał/a:
ustawiajac wszystko na znaki, nie ma innego położenia aparatu niż właściwe, tj. nie da sie go zamontować "na odwrót", jeżeli ustawiony jest na znaki.
nie ma najmniejszego znaczenia, jak zorientowany jest aparat zapłonowy względem silnika, czy czegokolwiek, o ile jesteśmy w stanie wpiąć wtyczkę do hallotronu.
i.
no chyba nie bardzo, https://audi80.pl/23-n...adu-vt93074.htm
silnik ustawiony na znaki: palec aparatu wskazuje na nacięcie na obudowie aparatu, widoczny jest znak wybity na kole pasowym wałka rozrządu z tyłu obudowy rozrządu(rzeczony znak znajduje się na wysokości styku pokrywy zaworów), w okienku skrzyni biegów widoczne jest zero wybite na kole zamachowym.
to jest silnik ustawiony na znaki
palec wskazujący na nacięcie na korpusie aparatu zapłonowego jest ustawiony jednoczesnie tak, aby przerzucić iskre na cyl 1. od tego gniazda na kopułce zaczynasz, kabel z tego miejsca podłączasz do 1 cyl.
idąc w prawo, zgodnie z ruchem wskazówek zegara, podłączasz do kopułki drugi kabel, który ma być podłączony do 2 cylindra, następny po nim będzie podłączony do 4 cylindra, nastepny do 5 cylindra, AŻ NA KOŃCU kabel który podłączysz do gniazda znajdującego się po lewej stronie cylindra 1 na kopułce, idzie do cylindra nr 3.
na środku kopułki oczywiście gniazdo na cewkę.
tak powinienes mieć podłączone,
jeden z pierwszych postów jakie zostały napisane w tym temacie.
pozdro
[B4 2.3 NG] auto nie odpala.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.3 7A
-
- Forum Audi 80
Oczywiście masz rację, że nie da się wsadzić na odwrót.. miałem po prostu na myśli, że jednak coś jest pochrzanione bo nie ma innej opcji chyba, jeżeli zrobi tak jak opisałeś łopatologicznie to auto musi zapalić. Apropo zmiany cewki to nie wiem dlaczego, ale podmieniając się kiedyś z kolegą na jego cewce moje auto nie chciało odpalić a jego na mojej odpaliło. Sprawdź jeszcze jakie masz napięcie na plusowym przewodzie do cewki, na zapłonie musi być napięcie jak na aku.
[B4 2.3 NG] Nie odpala na benzynie
Witam panowie, moja B4 nie chce odpalić na benzynie. Jak myślicie będzie to wina pompki paliwowej czy wtrysku? Dodam że przestał nagle palić na benzynie z dnia na dzień.
[B4 2.3 NG] Audi 80 b4 nie odpala
Witam mam mianowicie taki problem. Po 1 dniu nie odpalania audi nie chce odpalić wcześniej odpalala normalnie na gazie i benzynie. Teraz wgl nie chce mi odpalić ani na gazie ani na benzynie kręcę kręcę i nic 2 razy rozładowałem akumulator. Mianowicie jaki może być problem?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.3 7A
https://audi80.pl/faq-silniki-5zyl-p ... t82686.htm pierw posprawdzaj podstawowe rzeczy typu iska paliwo itp w linku masz podane wszystko
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] Nie Odpala Na Benzynie Na LPG Pali
[center]Witam mam o to taki problem iż moja Coupetka pali tylko i wyłącznie na LPG poprzedni właściciel mówił ze kiedy kupował ją to właściciel odpalał ja na benzynie jakoś .
Co może być przyczyna ze przełączę na benzynę i gaśnie momentalnie dodam iż pompkę słychać po przekręceniu kluczyka[/center][/color :cry: ]
Co może być przyczyna ze przełączę na benzynę i gaśnie momentalnie dodam iż pompkę słychać po przekręceniu kluczyka[/center][/color :cry: ]
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Gregorio25, taki fag dotyczący ng https://audi80.pl/faq-silniki-5zyl-p ... t82686.htm
A poza tym <google> bo podobnych postów z milion jest.
A poza tym <google> bo podobnych postów z milion jest.