przy okazji wymiany uszczelki pod dekielkiem nastawnika pompy wtryskowej, zauważyłem wyciek oleju przy filtrze oleju.
Cieknie tylko przez chwile po zapaleniu silnika. jak się za to zabrać żeby uszczelnić to.
Nie koniecznie. Ori uszczelka ma jeszcze taki specjalne wypustki po bokach od środka aby siedziała tylko w jednej pozycji. Nie ma co nawet kombinować z jakimiś innymi skoro ori kosztuje grosze.Z tego co pamiętam ten oring pod chodniczkom oleju jest taki sam jak pod filtrem oleju.
No nie bardzo, potwierdzam. Po za tym stara u mnie w niczym nie przypominała nowej. Była spłaszczona i bardzo twarda. Lata robią swoje.I z tego co pamiętam to dokręcenie na starej uszczelce nie zabardzo daje efekt.
A ja twierdze inaczej. Sam nie testowałem, ale koleś z forum A4 robił to bez ściągania węży. Sam wątpiłem w to czy uda mu się to zrobić bez ściągania, ale jednak dało radę.jetta1911 pisze:A bez ściągnięci przewodów się nie obejdzie.
Właśnie że mam styczność więc się nie unoś.jetta1911 pisze:kolego LABIEL jeśli nie masz na odzień styczności z takimi rzeczami to nie wypisuj takich bzdur.
Ma bardzo dużo wspólnego. Wiele podstawowych części nawet przy różnych motorach jest taka sama. Choćby ta uszczelka. W 1Z jest 038 117 070 A czyli ta sama która jest w A4. Sama chłodnica oleju też jest pewnie ta sama.jetta1911 pisze:Następna rzecz to co ma A4 DO 80 b4
No to ja bym radził dokładniej czytać bo przecież przyznałem ci rację. Napisałem: "No nie bardzo, potwierdzam", a nie "no nie bardzo potwierdzam". Jak widzisz przecinek zmienia cały sens zdania.jetta1911 pisze:A nasrępnym razem proszę o dokładne czytanie postów bo napisałem że dokręcenie na starej uszczelce nie zabardzo pomaga ,a dokładnie miałem na myśli że to nic nie da z tym dokręcaniem.
Nie wiem kolego jaką uszczelkę ty miałeś ale moja ORI o podanych już wcześniej numerach była walcowata z dodatkowymi wypustkami.jetta1911 pisze:Co do tego ORI nie jest on walcowaty tak jak zwykły ori tylko kwadratowy jak w filtrze paliwa i oleju.