[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
To mam problem chyba z tym AC bo podłączam wszystko według schematów i na zapłonie zapala się napis OK a po kilku sekundach gaśnie i zapala się kontrolka od oleju. Po odpaleniu wszystko gaśnie żeby co jakiś czas podczas jazdy się znowu zapalić i zgasnąć. Nie wiem o co chodzi nawet podłączałem odwrotnie pin 17 z 19 żeby wykluczyć złe podłączenie ale zmienia to tylko tyle, ze na zapłonie nic się nie świeci a po odpaleniu nawet na niskich obrotach przez cały czas. Na czujniku wysokiego ciśnienia po odpaleniu silnika przez cały czas jest masa, na bańce (niskie ciśnienie) po odpaleniu masa zanika. Dodam też, że na oryginalnym przekaźniku dynamicznej kontroli i wyświetlaczem kontrolek zamiast AC wszystko jest w porządku. Może miał ktoś taką sytuacje i wie w czym jest problem, bo mi się pomału kończą pomysły.
Z dźwiękiem jak dobrze pamiętam 3 piśnięcia. Kontrolka w zegarach działa poprawnie na dodatkowych też wszystko w porządku tylko AC coś odwala. Podczas jazdy najczęściej zapala się podczas hamowania np jak dojeżdżam do skrzyżowania. Mnie tylko zastanawia dlaczego na zapłonie zapala się ta kontrolka i piszczy nawet jak robię test jest to samo, oczywiście mowa tu o zgaszonym silniku. Przyznam sie też, że przez swoją głupotę i pośpiech kabelek zielono/niebieski (sygnał liczby obrotów) zamiast do przewodu tego koloru podłączyłem do pinu 61 (niebieski, według schematu ten kabelek jest nie potrzebny). Teraz wszystko już podłączone jak ma być ale problem jest nadal.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Panowie już wszystko działa. Coś wczoraj pomieszałem wszytko, okazało się, ze jednak zamienione były przewody we wtyczce pin 17 z 19. Pierwszy raz podłączyłem dobrze tylko nie był podłączony sygnał obrotów(podłączyłem do przewodu niebieskiego pin 61 zamiast do zielono/niebieskiego) i przez to działy się te cyrki. Po przełożeniu jak ma być wszystko działa jak należy. Dzięki za pomoc.