Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[2.0 AAD] Po zgaszeniu na gazie nie chce odpalić na benzynie

Wszystko co związane z LPG
Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 11 mar 2015, 20:45

no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,

dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?

do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 11 mar 2015, 20:49

Sebbeekk pisze: dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?
Powinno lecieć paliwo z regulatora. Jeśli nie będzie lecieć to znaczy że pompa daje za małe ciśnienie.
Ten test nie wykluczy uszkodzenia regulatora. Aby wykluczyć regulator trzeba by było wpiąć manometr w doprowadzenie paliwa.

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 11 mar 2015, 20:54

wiem że poprzedni właściciel zmieniał cały rozdzielacz z przepływką, klapką itd, cały komplet, to może być taka możliwość że wstawił nie odpowiedni, z innymi numerami albo od innego silnika i dlatego jest problem z tym elektrohydraulicznym regulatorem ciśnienia paliwa?

Awatar użytkownika
Sebastian250891
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebastian250891 » 12 mar 2015, 08:20

Sebbeekk pisze:no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,

dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?

do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?
Zgadza się. Jak dobrze pogrzebiesz na aukcjach to znajdziesz nowe zamienniki, ale za ich jakość nie ręczę ;)

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 03 kwie 2015, 23:03

używanego nigdzie nie mogę dostać, jedynie kompletny wtrysk, będę szukał dalej, wstawiłem ten wyłącznik termiczny i na razie odpala i jeździ, jest ciepło więc za raz po odpaleniu przechodzę na gaz

[ Dodano: 2015-04-18, 20:10 ]
dostałem ten regulator ciśnienia paliwa, używany, podstawiłem i dalej to samo, jak mam wypiętą wtyczkę z regulatora ciśnienia paliwa to odpala normalnie, ale rano jak noc postoi, zapalę ją i wciśnę pedał gazu to gaśnie od razu, muszę dać dla niej popracować na wolnych obrotach z 30 sekund i wchodzi na obroty ale nie ma mocy na benzynie, jak wepnę wtyczkę to nie pracuje na benzynie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl