Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 AAD] Po zgaszeniu na gazie nie chce odpalić na benzynie

Wszystko co związane z LPG
Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 11 mar 2015, 20:45

no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,

dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?

do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 11 mar 2015, 20:49

Sebbeekk pisze: dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?
Powinno lecieć paliwo z regulatora. Jeśli nie będzie lecieć to znaczy że pompa daje za małe ciśnienie.
Ten test nie wykluczy uszkodzenia regulatora. Aby wykluczyć regulator trzeba by było wpiąć manometr w doprowadzenie paliwa.

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 11 mar 2015, 20:54

wiem że poprzedni właściciel zmieniał cały rozdzielacz z przepływką, klapką itd, cały komplet, to może być taka możliwość że wstawił nie odpowiedni, z innymi numerami albo od innego silnika i dlatego jest problem z tym elektrohydraulicznym regulatorem ciśnienia paliwa?

Awatar użytkownika
Sebastian250891
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebastian250891 » 12 mar 2015, 08:20

Sebbeekk pisze:no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,

dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?

do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?
Zgadza się. Jak dobrze pogrzebiesz na aukcjach to znajdziesz nowe zamienniki, ale za ich jakość nie ręczę ;)

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 03 kwie 2015, 23:03

używanego nigdzie nie mogę dostać, jedynie kompletny wtrysk, będę szukał dalej, wstawiłem ten wyłącznik termiczny i na razie odpala i jeździ, jest ciepło więc za raz po odpaleniu przechodzę na gaz

[ Dodano: 2015-04-18, 20:10 ]
dostałem ten regulator ciśnienia paliwa, używany, podstawiłem i dalej to samo, jak mam wypiętą wtyczkę z regulatora ciśnienia paliwa to odpala normalnie, ale rano jak noc postoi, zapalę ją i wciśnę pedał gazu to gaśnie od razu, muszę dać dla niej popracować na wolnych obrotach z 30 sekund i wchodzi na obroty ale nie ma mocy na benzynie, jak wepnę wtyczkę to nie pracuje na benzynie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl