no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,
dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?
do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?
[2.0 AAD] Po zgaszeniu na gazie nie chce odpalić na benzynie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Powinno lecieć paliwo z regulatora. Jeśli nie będzie lecieć to znaczy że pompa daje za małe ciśnienie.Sebbeekk pisze: dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?
Ten test nie wykluczy uszkodzenia regulatora. Aby wykluczyć regulator trzeba by było wpiąć manometr w doprowadzenie paliwa.
- Sebastian250891
- Forum Audi 80
Zgadza się. Jak dobrze pogrzebiesz na aukcjach to znajdziesz nowe zamienniki, ale za ich jakość nie ręczęSebbeekk pisze:no to ciekawe rozwiązanie z tym wyłącznikiem termicznym, chyba go wstawię na jakiś czas,
dzięki za zdjęcie, czyli rozumiem że wykręcić w miejscu oznaczonym na czerwono, i powinno być tam duże ciśnienie?
do Sebastian250891, czyli jak się domyślam to tylko szukać na używanych częściach?
i musi pasować numerami?
używanego nigdzie nie mogę dostać, jedynie kompletny wtrysk, będę szukał dalej, wstawiłem ten wyłącznik termiczny i na razie odpala i jeździ, jest ciepło więc za raz po odpaleniu przechodzę na gaz
[ Dodano: 2015-04-18, 20:10 ]
dostałem ten regulator ciśnienia paliwa, używany, podstawiłem i dalej to samo, jak mam wypiętą wtyczkę z regulatora ciśnienia paliwa to odpala normalnie, ale rano jak noc postoi, zapalę ją i wciśnę pedał gazu to gaśnie od razu, muszę dać dla niej popracować na wolnych obrotach z 30 sekund i wchodzi na obroty ale nie ma mocy na benzynie, jak wepnę wtyczkę to nie pracuje na benzynie
[ Dodano: 2015-04-18, 20:10 ]
dostałem ten regulator ciśnienia paliwa, używany, podstawiłem i dalej to samo, jak mam wypiętą wtyczkę z regulatora ciśnienia paliwa to odpala normalnie, ale rano jak noc postoi, zapalę ją i wciśnę pedał gazu to gaśnie od razu, muszę dać dla niej popracować na wolnych obrotach z 30 sekund i wchodzi na obroty ale nie ma mocy na benzynie, jak wepnę wtyczkę to nie pracuje na benzynie