[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
aldi, mała poprawka do opisu.
Sygnał wzbudzenia rozrusznika w skrzynce bezpiecznikow to nie B50Z (cos takiego nie istnieje) tylko F50Z.
PS- linke gazu od A4 B5 AEB da sie zalozyc do Audi 80, co prawda ma troche przykrpotki pancerz ale sprawe zalatwia zdystansowanie mocowania linki na kolektorze ssacym.
Aldi podrzuc do siebie jakis kontakt na PW.
Sygnał wzbudzenia rozrusznika w skrzynce bezpiecznikow to nie B50Z (cos takiego nie istnieje) tylko F50Z.
PS- linke gazu od A4 B5 AEB da sie zalozyc do Audi 80, co prawda ma troche przykrpotki pancerz ale sprawe zalatwia zdystansowanie mocowania linki na kolektorze ssacym.
Aldi podrzuc do siebie jakis kontakt na PW.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Racja. Ten błąd występuje tylko w najstarszym tekstowym opisie. Z B50A się pomyliło, bo na tym też jest uruchamianie rozrusznika i tak jest w opisach graficznych. Tylko B50A jest na wyjściu ze skrzynki:Słonik pisze:aldi, mała poprawka do opisu.
- jacek199315
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dziękuje bardzo za odpowiedz.aldi pisze:Tylko mogę wyjść niuanse jak wyżej Słonik opisał, że silniki na nowym bloku (ten z pompą wody napędzaną z paska rozrządu) nie pasuje tak jak ten stary.sagem pisze:- Można zamienić r4 ( np. ABT 2.0 ) z r5 ( np. NG 2.3 ) bez żadnych przeróbek, natomiast V6 nie pasuje.
Mam pytanie do forumowiczów - będę wsadzał do mojej b3 motor APU z A6. Silnik już dotarł, dzisiaj zaczynam robić rozrząd itp. Ogólnie od strony mechanicznej z posadzeniem i pospinaniem silnika sobie poradzę, natomiast kable to dla mnie czarna magia. Czy podjąłby się ktoś podpięcia wiązki? Najlepiej z Tarnowa lub okolic. Piszcie na priv
-
- Forum Audi 80