Witam, mam audi 80 B4 2.0 abt 90 km i mam równierz problem z wentylatorami chłodnicy. w trasie pokazuje ok. 70 stopni na wskazniku, ale w mieście, lub na dłuższym postoju zaczyna gotować sie płyn chłodniczy. mam tak od samego początku kiedy go kupiłem, lecz jezdziłem nią w kródsze trasy i mi to nie przeszkadzało. teraz mój zasięg sie zwiękrzył i wręc nie mozliwa jest dłuzsza jazda w korkach. Same wentylatory sprawdzałem na kródko i obydwa działaja (są dwa kazdy ma oddzielny silniczek) idziałają, jednak gdy połączyłem piny w kostce żadnen ani pikną. chcąc podważyc niemiecką inżynierie, zrobiłem sobie włącznik w połce pod kierownica do jednego wentylatora i czując ze zaczyna sie robic za gorąco włączam go, ale samochód wtedy gaśnie, zbyt duzy pobór prądu. wskażnik tez mnie w ch..a robi. podejzewam ze poprzedni własciciel juz mniał z tym problem, wiec pewnie pozbył sie termostatu, bo raczej go tam nie ma. poza tym, na kablach od wentylatorów jest jeszcze jedna kostka z brązowym i z czerwono-czarnym kablem, a ten drugi jest ucięty i nie am drugiego końca, a ta kostka nigdzie nie ma wpięcia. prosze o pomoc
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-03-31, 21:25 ]
audi80b420e, kolego tu jest zakaz używania wulgaryzmów, oby to było ostatni raz.
[ Dodano: 2015-04-01, 20:11 ]
PieterB sory, zagalopowałem sie