Dołączyłem niedawno do grona posiadaczy audi 80 z 93 roku w wersji jak w temacie z instalacją gazową. Samochód przejęty można powiedzieć po znajomości za grosze nie grzeszący stanem idealnym

W audi powiem szczerze nie wiem czy to jest pierwsza generacja czy druga. Dopiero od kilku dni zacząłem zapoznawać się z tematem. Ogólnie jeździ całkiem nieźle, bywa że trochę obroty falują na postoju ale nie gaśnie podczas jazdy. Instalacja zakładana była w 2007 roku a auto ma przejechane 320 tyś. Nie wiem jakiej jakości to gaz ale z dokumentów co mam wygląda to tak
Reduktor Tomasetto AGC
Zawór gazowy Tomasetto AGC
Zbiornik chyba Stako 42l typ Toroidal
Wielozawór Tomasetto
Obudowa wielozaworu Stako
Zawór tankowania Tomasetto
Przełącznik/centralka Autronic
układ elektroniczny Autronic
Chce jechać na przegląd, wymianę filtrów itp. i zastanawiam się co to za instalacja, na ile dobra, zła? :roll: No i najważniejsze zastanawiam się czy nie zdemontować ją bo w chwili obecnej robie rocznie mało kilometrów. Do pracy mam 5 km więc zanim się nagrzeje silnik to ja jestem w połowie drogi. Jakieś trasy się zrobi ze dwa razy do roku, jakaś działka kilkadziesiąt km więc w skali roku i tak mało wyjdzie. Nie mam pojęcia jakie koszty są serwisowania takiej instalacji rocznie. Gaz oczywiście dostałem w spadku z autem. Jakieś opinie w temacie właśnie mile widziane