Czarne jak pomylisz bo nic się nie stanie to nie będzie curtoffa spręzarki

nie o te niebieskie chodzi
Chodzi o te z czerwonej wtyczki 5 pinowej
kowalmarcinek pisze:kolory kabli w tej wtyczce to
niebiesko -zolty
niebiesko -bialy
a co? myslalem ze forum jest od tego aby pomoc
gdybym wiedzial jakie sygnaly do w/w 4 kabli trzeba podać to dalej w Ecu bym sobie poradzil.
Sprężarka bardzo obciąża silnik kilka kucyków zawsze ubywa gdy się chce przyspieszyć. Nie wiem jak w starszych systemach ale w nowych gdy oleju już leją po 150ml curt off musowy bo istnieje zatarcia spiżarki przyspieszenie powoduje niedosmarowanie sprężarki.kowalmarcinek pisze:Ale czy to jest potrzebne w TDI?
Technicznie nie powinny po 10s kilkanaście minut to tak.kowalmarcinek pisze:Dziś w upał wentylatory po załaczeniu klimatyzacji ruszyły na 10 sekund na pierwszym biegu po czym na maksa.
Czy to normalne ?
Błędy obd nigdy sie nie skasują same tylko podczas resetu jednostki brak prądu.Błędy klimatronika trzeba wykasować czy gdy nie występują to same się kasuja?
A więc może mam źle podpięty rezystor dmuchawy ?Jarewa pisze:Technicznie nie powinny po 10s kilkanaście minut to tak.
Nie wina może leżeć po stronie klimatyzacji zbyt wysokie ciśnienie w układzie (czujnik wysokiego ciśnienia w skraplaczu), a wysokie może być z kilka przyczyn. Wysokie ciśnienie bierze się z zbyt gorący czynnik (około 100stC), uszkodzona sprężarka, za dużo czynnika, uszkodzony skraplacz itd.kowalmarcinek pisze:A więc może mam źle podpięty rezystor dmuchawy ?