[B4 2.0 ABK] wymiana tuleji na wahaczu po 1000-cu km....
[B4 2.0 ABK] wymiana tuleji na wahaczu po 1000-cu km....
witam mam pytanko, a mianowicie chciałbym zapytać czy przypadkiem nie zostałem wydymany przez kolesia w motoryzacyjnym, ponieważ kupiłem jakiś miesiąc temu komplet nowych tuleji na wahacze, zrobiłem troszke ponad 1000km. Gumy wyglądająk tak jak tamte przed wymianą (są na śmietnik), luzy takie.... aż strach jeżdzić. wracając do tematu motoryzacyjnego, czy jest to możliwe że po miesiącu sie zużyły???( nie jeżdżę jak jakiś małolat by popisać sie kolegom, mam ją troche obniżoną i zarazem sztywniejszą omijam wszelkie dziury itp. Czy po prostu w sklepie sprzedali mi jakieś "trafione"?
Jeżeli sztuka ich montażu została zachowana (śruby dokręcone dopiero po opuszczeniu auta), to nawet topran powinien pokonać nieco więcej km. W elementy zawieszenia naszych niuniek najlepiej pasują oryginały lub wysokiej jakości zamienniki - boge, lemforder, trw. Choć w erze "made in china" wszystko jest możliwe <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tzn, mówie o wrażeniach podczas zmiany samych tuleji, w sensie że miałem gwint na seryjnych tulejach i wymieniłem je na poli mając wciaż gwintowane zawieszenie w pozycji najniżej jak się da, rożnica w jeździe tak jak wyżej piszę, bardziej stabilne prowadzenie samochodu, albo może żeby to dokładniej opisać bardziej prezycyzyjnie koła reagują na ruch kierownicą
ps: oczywiście nie jest to jakaś diametralna różnica, ale delikatnie odczuwalna
ps: oczywiście nie jest to jakaś diametralna różnica, ale delikatnie odczuwalna
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt: