Na ta chwile wymieniłem zawór zwrotny na powrocie, uszczelki na zaworze wysokiego cisnienia, przewody paliwowe od baku, az do pompy, wszystkie opaski na nowe, wyrzuciłem dodatkowy zawor zwrotny na powrocie do baku. Pozalewalem przewody i filtr tyle na ile moglem

Auto samo nie było w stanie odpalic - pomogl plak. Pytanie jak długo auto ma chodzić na wolnych obrotach zeby caly układ sie odpowietrzył? Na ta chwile pochodził jakies 10 minut po czym zauważyłem ze koła na wale - te po ktorych chodzi pasek od pompy wody i wspomagania oraz pasek od sprezarki klimy i alternatora bije. Nie ma jakiegos kosmosu ale wyraznie widac ze bije. Auto zgasiłem bo nie tak być powinno. To chyba nie jest przyczyną tego że auto nie chce odpalic? Mam nadzieje ze pomoze sciagniecie ich i wymiana na inne koła - jak sie nie myle mam takie u siebie. Auto odpowietrzac na wolnych obrotach czy poskladac do konca (zostały mi koła i kilka rzeczy od dolu) i zrobic kilka km ?
[ Dodano: 2015-12-08, 19:06 ]
W aucie jest tez co namieszane z grzaniem swiec. Jak kupiłem auto przekaznik od swiec byl rozwalony (zdjeta obudowa) i była zrobiona zworka z otwieracza do piwa by podczas odpalania zewrzec - Niemiec twierdzil ze inaczej nie odpala

Wymieniłem tez przekaznik na inny sprawny i prad ciagle szedl na swiece zarowe bo az zaczelo sie z nich delikatnie dymic gdzy silnik byl juz odpalony. Probowalem odpalac z wlozonym przekaznikiem i bez przekaznika auto auto bez i z bo pomoglem sobie plakiem. W aucie jest komputer ktory pokazuje tez komunikaty:
http://www.audicoupetyp89.de/jpeg/Prosp ... page24.jpg
Podczas gdy dlugo kreci sie rozrusznikiem po jakies 4 -5 sekundach pokazuje sie na czerwono lampa alladyna 8-) i zaczyna piszczec. Przy odpaleniu go z plaka i gdy auto chodzi lampa sie nie pokazuje. Gdy auto ma odpalony silnik pokazuje sie inna kontrolka na pomaranczowo - akumulator. Sprawdzalem na kilku akumulatorach to samo. Podczas pracy silnika napicie na aku 14,5V czyli wzorowo. Podlaczalem nawet 2 akumulatory kablami rozruchowymi i aku tez sie pokazywal. Wiem ze juz troche odbiegam od pierwotnego tematu alemoze to jakos jest ze soba powiazane?