Witam!
Zakupiłem listwy diodowe do Audi, do podświetlania podłogi (nogi kierowcy i pasażera).
Chcę je podłączyć w ten sposób, alby zapalały się gdy drzwi będą otwarte - użyję tych włączników, które służą do zapalania lampki w podsufitce - u mnie i tak te włączniki w tylnych drzwiach są połamane, więc tak czy tak lampkę włączam ręcznie zawsze.
Tak więc problem mój jest jeden: chcę aby to podświetlanie działało gdy mam włączony zapłon (włączam zapłon, otwieram drzwi i dana strona się pali). Czyli z którego kabla ze stacyjki mam wziąć prąd?
[80 b3 all] Podłączenie podświetlania podłogi
Już mniejsza o to, chodzi żebym widział jak wsiadam w nocy. Nie niebieskie podświetlenie tylko czerwone. Jak dla mnie super sprawa, kumpel ma w Mondeo - otwierasz drzwi, zapala się podświetlenie siadasz, zamykasz i pomału gaśnie, u mnie będzie gasło od razu po zamknięciu drzwi.
Przecież to nie żadne nełonki czy inne spojlerki z tesco :roll:
Hmmm, teraz myślę - czy nie lepiej by było jakby one się zapalały gdy będę miał włączone postojówki [znaczy jak mam włączone postojówki to przy otwieraniu drzwi się będą zapalać]?
Przecież to nie żadne nełonki czy inne spojlerki z tesco :roll:
Hmmm, teraz myślę - czy nie lepiej by było jakby one się zapalały gdy będę miał włączone postojówki [znaczy jak mam włączone postojówki to przy otwieraniu drzwi się będą zapalać]?
Krańcówki drzwi sterują masą (odcinają i łaczą) jak bys chciał po zapłonie podłączyć do jeden kabel do + po stacyjce (niebiesko-czarny kabel) a drugi do masy w krańcówce drzwi. Z postojówkami wtedy ta sama sytuacja tylko zamiast niebiesko-czarnego bierzemy kabel z postojowek (szaro czerwony chyba). Nie ma możliwości podłączenia żeby paliła się ta strona z ktorej drzwi otworzysz, ponieważ musiał byś robić osobne krańcówki do danego neonka, a po drugie te neonki sa prawdopodobnie ze sobą połączone.