[80 B4 NG] Wskaźnik temperatury - dziwne zachowanie
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B4] problem ze wskaźnikiem temperatury
Witam, mam problem ze wskaźnikiem temperatury, wcześniej wskazywał mi 90C a teraz ledwo wychodzi poza 4 czerwone kreseczki.... czym to może być spowodowane?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A ja bym stawiał na termostat. Być może juz sie wysłużył i cały czas jest w pozycji otwartej, dletego silnik nie grzeje sie tak jak powinien. Przejedź sie kawałek, ale nie na tyle by zagrzać silnik do 90 i sprawdź dolny wąż wychodzący od pompy wodnej. Jeśli będzie ciepły to masz rozwiązanie w postaci popsutego termostatu.
[B3/B4 2.3 NG]WSKAZNIK TEMP.DZIALA TYLKO CZASAMI
WITAM.W MOJEJ KUPEJCE WSKAZNIK TEMPERATURY DZIALA TYLKO CZASAMI.CO MOZE BYC PRZYCZYNą? MOZE KTOS TO PRZERABIAL :?: "SILNIK 2.3 NG"
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2007, 22:18 przez speed30, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
zacznij od wyjecia zegarow i rozmontowania ich tak zeby sie dostac do plyty drukowanej z obwodami. posprawdzaj wtedy czy jest masa dla zegara temp. i czy jego styki nie sa zasniedziale.
druga rzecza ktora trzeba sprawdzic to dzialanie czujnika temp. 4(LUB3) pinowego ktory jest na dole chlodnicy. zeby sie do niego dobrac trzeba zdjac oslone pod silnikiem.
druga rzecza ktora trzeba sprawdzic to dzialanie czujnika temp. 4(LUB3) pinowego ktory jest na dole chlodnicy. zeby sie do niego dobrac trzeba zdjac oslone pod silnikiem.
- arekkrosno
- Forum Audi 80
[80 B4 NG] Wskaźnik temperatury - dziwne zachowanie
Witam
Bardzo dziwnie zachowuje mi się czujnik temperatury. Szukałem na forum podobnych objawów ale nie znalazłem. Mianowicie jak odpalę auto silnik się rozgrzewa i pokazuje normalnie. Rośnie do 90 a po kilku minutach wskazówka spada do zera. A za chwile znowu 90. Czy czujnik do wymiany? Jak go sprawdzić, jakie wartości powinien pokazywać?
Bardzo dziwnie zachowuje mi się czujnik temperatury. Szukałem na forum podobnych objawów ale nie znalazłem. Mianowicie jak odpalę auto silnik się rozgrzewa i pokazuje normalnie. Rośnie do 90 a po kilku minutach wskazówka spada do zera. A za chwile znowu 90. Czy czujnik do wymiany? Jak go sprawdzić, jakie wartości powinien pokazywać?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- arekkrosno
- Forum Audi 80