[80 b4] Zamiana zegarka na obrotomierz w B4 TDI
Proszę bardzo pobierz sobie stąd, ja wymieniałem jakoś we wakacje chyba więć w razie czegoś pomogę
Kod: Zaznacz cały
https://www.dropbox.com/s/rzrhwt3q1c8wto7/Wymina_Big_Bena_na_obrotomierz_od_silnika_benzynowego_-_Audi_80_1%2C6_TD_SB.doc?dl=1
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak chcesz wstawić do swojego licznika to robisz tylko część instrukcji. Tą część z wlutowywaniem złącz ISO w płytę licznika i tej zworki od podświetlania zegarka.
Albo kup sobie całe liczniki bo oryginalnie podświetlanie zegarka ma więcej elementów które trzeba by dołożyć. Albo półśrodkiem kup obrotomierz z płytą licznika (choć może być trudno o sprawną) i do reszty swojego licznika zamontujesz obrotomierz z płytą i wtedy nic byś nie musiał lutować.
Albo kup sobie całe liczniki bo oryginalnie podświetlanie zegarka ma więcej elementów które trzeba by dołożyć. Albo półśrodkiem kup obrotomierz z płytą licznika (choć może być trudno o sprawną) i do reszty swojego licznika zamontujesz obrotomierz z płytą i wtedy nic byś nie musiał lutować.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam, coś tam poczytałem i już prawie wiem co i jak, ale mam jeszcze wątpliwości. Mam w TDI licznik z zegarem. Teraz kupię cały licznik od TDI z obrotomierzem. Co będzie prostsze do zrobienia, przełożyć od mojego cały moduł prędkościomierza tak, żeby mi przebieg został, czy odwrotnie, od tego co kupię zrobić przekładkę całego obrotomierza?
Czy kupując licznik muszę patrzeć na jakieś numery, czy jak mam VDO to wystarczy, że kupię drugi też z VDO.
Trochę się rozpisałem, ale krócej nie potrafię tego opisać.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Czy kupując licznik muszę patrzeć na jakieś numery, czy jak mam VDO to wystarczy, że kupię drugi też z VDO.
Trochę się rozpisałem, ale krócej nie potrafię tego opisać.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.