[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
Witam mam pytanie do tych co maja ac bc mianowicie kto ma zalozone to w tdi i dobrze pokazuje ja mam taki problem ze mam przerobiona plytke i mam zmienione na tdi i dziwnie bo przy minimalnej wartosci paliwa strasznie glupieje kontrolka rezerwy a przekaznik 341 zalozony i dalej swiruje na bedzynie jak przelacze to chodzi ok ale spalanie zaniza
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Z moich obliczen wynika ze masz ten suwałk przestawic na benzyne . Dac mu ok. +10-15 % na spalaniu ( te 3 suwaki z boku I bedzie ok !duczus pisze:Witam mam pytanie do tych co maja ac bc mianowicie kto ma zalozone to w tdi i dobrze pokazuje ja mam taki problem ze mam przerobiona plytke i mam zmienione na tdi i dziwnie bo przy minimalnej wartosci paliwa strasznie glupieje kontrolka rezerwy a przekaznik 341 zalozony i dalej swiruje na bedzynie jak przelacze to chodzi ok ale spalanie zaniza
I nie zle wygiety plywak ! tylko typ ktorys jezdził czesto na rezerwie i mu płytke w plywaku starlo.
Panowie szybkie pytanie, bo trafiła się okazja, chyba, na dorwanie modułu AC/BC za 5 dyszek. Szperałem na szybko w necie, ale bez satysfakcjonującej odpowiedzi. Tylko tak: licznik jest z A100 2.3, a więc 5 cylindrów. Ja chciałbym to zaadaptować do V6. Czy jest możliwość wyboru liczby cylindrów gdzieś tam z tyłu modułu (-ów)? Czy w ogóle AC/BC można bez większych modyfikacji włożyć do zegarów z B4? Na co zwrócić uwagę? Wiem, pewnie gdzieś to jest w tym wątku- ale nie rzuciło mi się w oczy.
Witam
Mam problem z BC
Chwilowe spalanie przy 70 km/h pokazuje mi około 12 litrów - powinno pokazywać około 7
Silnik to 6A - Audi 80 B3
Korekcja zworkami nie obejmuje takiego rozrzutu
Podejrzewam że to wina płytki kodującej ()BC było dokładane) - jest Ktoś w stanie pokazać jaki kod ma być w moim silniku
Podejrzewam że w B3 co silnik to inny kod
Ta skrajna prawa to płytka mojego BC - przelutować ją tak jak środkową ???
Mam problem z BC
Chwilowe spalanie przy 70 km/h pokazuje mi około 12 litrów - powinno pokazywać około 7
Silnik to 6A - Audi 80 B3
Korekcja zworkami nie obejmuje takiego rozrzutu
Podejrzewam że to wina płytki kodującej ()BC było dokładane) - jest Ktoś w stanie pokazać jaki kod ma być w moim silniku
Podejrzewam że w B3 co silnik to inny kod
Ta skrajna prawa to płytka mojego BC - przelutować ją tak jak środkową ???