[B4 1Z] Rezanie Wskaźnika Boosta + Zmiana Podswietlania.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dokładnie, to te. Ja nie bawiłem się z zapłonem, tylko podłączyłem pod oświetlanie deski. I tak trzeba jeździć z właćzonymi światłami, więc nie widziałem potrzeby utrudniać sobie życia.AUDI_A6 pisze:Czy to są te wskaźniki co bez zapłonu nic nie widać? :mrgreen: Dopiero po załączeniu zapłonu pojawiają się cyfry na wyświetlaczu?
A co do tej szybki, to tak jak mówił Solskier. W nocy jest to pierwsza klasa, ale w dzień ciężko było cokolwiek dojrzeć.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam, ja aktualnie mam mega prymitywny wskaźnik boost w swoim B3 w postaci dwóch diodek z których jedna pokazuje brak/słaby boost, druga sie załącza przy 0,6 bar. Działa to tak, że z tyłu LDA mam wkręcony czujnik ciśnienia oleju na 0,6 bar i nim steruje przełączanie z diody żółtej na zieloną.
Jako że niedługo zakładam ori termometr, to te diody wylatują, bo nie będzie już na nie miejsca, chciałbym zamontować sobie wskaźnik boost i myślałem, że podłączę go po prostu w miejsce tego czujnika (wykręce go i w jego miejscu wkręce dotoczony króciec), ale jednak Solskier pisze, że musi być ten trójnik. I teraz moje zapytanie, czy w przypadku takiego podłączenia jak opisałem też trzeba go użyć, czy jednak nie będzie on potrzebny ?
Załączam fotkę jak u mnie jest ten czujnik podpięty
Jako że niedługo zakładam ori termometr, to te diody wylatują, bo nie będzie już na nie miejsca, chciałbym zamontować sobie wskaźnik boost i myślałem, że podłączę go po prostu w miejsce tego czujnika (wykręce go i w jego miejscu wkręce dotoczony króciec), ale jednak Solskier pisze, że musi być ten trójnik. I teraz moje zapytanie, czy w przypadku takiego podłączenia jak opisałem też trzeba go użyć, czy jednak nie będzie on potrzebny ?
Załączam fotkę jak u mnie jest ten czujnik podpięty
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Labiel, wiem jak to się podłącza standartowo, ale spójrz na moje foto które zapodałem wyżej
Ja mam założony czujnik ciśnienia, jak go wykręce mam dziurę i będzie mi spierdzielać powietrze, więc pomyślałem, że zamontuje tam wkręcany króciec, do którego podłączę boosta i chodzi mi tylko o to, czy w przypadku takiego jak moje podłączenia też jest potrzebny ten trójnik ? :roll:
Ja mam założony czujnik ciśnienia, jak go wykręce mam dziurę i będzie mi spierdzielać powietrze, więc pomyślałem, że zamontuje tam wkręcany króciec, do którego podłączę boosta i chodzi mi tylko o to, czy w przypadku takiego jak moje podłączenia też jest potrzebny ten trójnik ? :roll:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pisałeś mi że Solskier radził założyć trójnik. Teraz tak sobie przypominam że w tym ori trójniku który miałem razem z boostem wyjście na boosta miało zwężkę. Być może ma to jakieś znaczenie (wskaźnik będzie reagował bardziej płynnie albo coś takiego).
Ja tam nie bawiłbym się w wywalanie tego czujnika, ale wykorzystałbym go. Można by tam dać na przykład jakiś większy czujnik o ciśnieniu otwarcia na przykład 1,5bara i podłączyć do niego na przykład sygnalizację dźwiękową. Rośnie ci ciśnienie niebezpiecznie to włącza się bzyczek. <ok>
Ja tam nie bawiłbym się w wywalanie tego czujnika, ale wykorzystałbym go. Można by tam dać na przykład jakiś większy czujnik o ciśnieniu otwarcia na przykład 1,5bara i podłączyć do niego na przykład sygnalizację dźwiękową. Rośnie ci ciśnienie niebezpiecznie to włącza się bzyczek. <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pomysł z brzęczykiem który zasygnalizuje overboosta jest niezły :mrgreen:
[ Dodano: 2010-09-15, 15:09 ]
Po długim czasie kupiłem w końcu wskaźnik boost :mrgreen:
Jest identyczny jak ten który posiadał Solskier jak i ten co miał u siebie Labiel, koniecznie musze pozbyć się tej ciemnej szybki przez którą nic nie widać, dlatego prosiłbym Solskiera o wgranie fot od nowa, bo wszystkie które były w tym temacie znikły :evil:
[ Dodano: 2010-09-15, 15:09 ]
Po długim czasie kupiłem w końcu wskaźnik boost :mrgreen:
Jest identyczny jak ten który posiadał Solskier jak i ten co miał u siebie Labiel, koniecznie musze pozbyć się tej ciemnej szybki przez którą nic nie widać, dlatego prosiłbym Solskiera o wgranie fot od nowa, bo wszystkie które były w tym temacie znikły :evil: