[80 B4 ABK] Brak mocy!!
[80 B4 ABK] Brak mocy!!
Od kilku dni jest w moim samochodzie taki przypadek że gdy chce przyspiszyc to samochod poprostu bardzo wolno przyspiesz tzn. az otwiera sie druga przepustnica a on ledwno co przyspiesza i jest to na benie jak i rownierz na Lpg (sekwencja). Z miejsca to jeszcze rusza na 1 ale nastepne biegi to poprostu jak by miał z 30 koni zero przyspieszenia!! co moze być panowie???
Hmm, przekaznik patrzyłem to cały nic sie nie ruszało ale lutowac nie bede bo nie mam takiej dobrej wprawy. A czy ten własnie czujnik ECU na krócu wodnym przy głowicy moze spowodowac ten problem bo zauważyłem ze jak mam np. 3 tys obrotów i puszcze gaz to " strzela" z tłumika -czy uszkodzony ten czujnik załączył zapłon w tryb awaryjny????Dzieje sie to na zimnym i na ciepłym. A czy jak bym chciał wymienic ten czujnik to moge podpiac nowy czy musze przez komputer VAG cos jeszcze kasowac , czy to samo sie skasuje??
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
ok zobacze sonde lecz jakis miesiac temu podłanczana była niunia pod kompa i sonda hulała wzorowo . moze zalało w te deszcze bo nie mam osłony pod silnikiem ! a rozrząd to tylko sprawdze z lampą?? nie ma jakies metody domowej?? a kupowła ktos może czujnik położenia przepustnicy, czujnik halla i przepływke?? ile to może kosztowac poszczególnie??
Byłem dzis w garażu, wymieniłem czujnik niebieski ECU i nie pomogło, zafaluja obroty na benie i słychac jakis taki pukanie moze to byc spowodowane własnie przeskoczonym rozrządem??czy zapłonem??
czekam na mechanika az wroci z uroplu ale bym był bardzo wdzieczny jak by ktos cos doradził bo moze spotkał sie z takim przypadkiem.
czekam na mechanika az wroci z uroplu ale bym był bardzo wdzieczny jak by ktos cos doradził bo moze spotkał sie z takim przypadkiem.