[80 B4 ABK] Brak mocy!!
Sonda jest ok, kable równierz, świece wymieniałem 3 tys km temu wiec traz to kmoga być tylko czarne od tego że źle chodzi i ma zła mieszanke a jak strzela z tłumika jak sie jedzie i hamuje silnikiem to może to byc od rozrządu czy zapłonu?? nie mam katalizatora tylko jest wyciety a puszka została ta po nim.
jha bym obstawił zapłon , jak czarekj radził zrób (czytaj, według jego wytycznych, szukajka )Ra_bu pisze:a jak strzela z tłumika jak sie jedzie i hamuje silnikiem to może to byc od rozrządu czy zapłonu??
nie bardzo rozumiem, to masz coś w jego miejsce wstawione??, nie znam się aż tak ale nie bardzo mi sie to szczerze mówiąc widzi, jak brzmi to co napisałeś :!:Ra_bu pisze:nie mam katalizatora tylko jest wyciety a puszka została ta po nim.
[/quote]
nie bardzo rozumiem, to masz coś w jego miejsce wstawione??, nie znam się aż tak ale nie bardzo mi sie to szczerze mówiąc widzi, jak brzmi to co napisałeś :!:[/quote]
chodzi mi o to że katalizator sie popsuł więć rozcieli puszke w której się znajdował i wyciągneli ceramike i zaspawali go spowrotem i pytanie czy poprzez to może strzelac że tam jest pusta puszka i spaliny nie są równo odprowadzane. Odnośnie tego może ktoś poradzi co włożyć zamiast tego : strumienice? jakiś innym tłumik od samochodu?? czy rure zwykłą??
nie bardzo rozumiem, to masz coś w jego miejsce wstawione??, nie znam się aż tak ale nie bardzo mi sie to szczerze mówiąc widzi, jak brzmi to co napisałeś :!:[/quote]
chodzi mi o to że katalizator sie popsuł więć rozcieli puszke w której się znajdował i wyciągneli ceramike i zaspawali go spowrotem i pytanie czy poprzez to może strzelac że tam jest pusta puszka i spaliny nie są równo odprowadzane. Odnośnie tego może ktoś poradzi co włożyć zamiast tego : strumienice? jakiś innym tłumik od samochodu?? czy rure zwykłą??
najlepszym wyjściem byłby drugi katalizator, ale znając ich ceny..... katalizator jest po to aby zmniejszyć zanieczyszczenie spalin i wytracić ich prędkość jak i temperaturę, strumienicą nie zawsze da się to osiągnąć, ale chyba najlepsze wyjście, tylko należy dobrze dobrać
a strzela dlatego że masz przelot, czyli brak spowalniacza w postaci katalizatora :mrgreen:
a strzela dlatego że masz przelot, czyli brak spowalniacza w postaci katalizatora :mrgreen:
Teraz to dopiero zrobiła sie zagadaka, tydzien temu jak wracałem z domu to wogole nie miał mocy nie przyspieszał, teraz po tygodniu poszedłem go odpalić bo czekałem aż mechanik wroci do pracy a tu panowie odpalam, wyjeżdzam i za chwile ZERO jak mu gaz a on zero reakcji obroty o 100 do góry nic wiecej !!!na wolnych obrotach stoi , chcesz mu dodac gazu i nic słychac jak sie druga przepustnica otwiera a on nic. Do tego jak pozniej odpalałem to np. miał obroty 300 !!!! szok i niezrozumienie!! HELP!!!
-
- Forum Audi 80
moze i ma 115 koni ( jak wyjechało z fabryki) teraz i tak pewnie nie ma tylemarcinelk13 pisze:prawie od początku jazdy nasze ABK jest strasznie mułowate czy to lpg czy pb to 0-100 jakieś 15sek
a po drugie to audi stawiało na komfort i wazy swoje wiec czasów nie spodziewaj sie powniezej 10 s.
Jesli naprawde odczuwasz jakies przycinanie sie w trakcie przyspieszania to przyjzyj sie dokładnie zapłonowi i temu podobnym elementom, czyli swiece, przewody, palec, kopółka, lewe powietrze, przepływomierz...
tak do wiadomości to od nowosci ile razy zmieniałes swiece i przewody?
a moze masz z tyłu zaciski zapieczone :?: i klocki trzymaja tarcze... miałem tak tez dawniej wtedy dało sie odczuc brak mocy i spalanie... które u ciebie nie jest rewelacyjne jakies... chyba ze miasto podajesz
-
- Forum Audi 80
Lenio21 spalanie podawałem w mieście <ok> przepływomierz jest praktycznie nowy, świece, przewody, palec, kopułka także niedawno wymieniane z tym 15sek do 100km/h to może troche przesadziłem, ale te ok. 13,5 powiino być patrząc na inne audiczki domyślam się, że to dotyczy wszystkich modeli audi starsze audi mają strasznie kulawe silniki i jest to największy minus :->