[ABK] Przekaźnik odpowiedzialny za pompę paliwa
-
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co do pracy pompy paliwa nie za każdym razem pracuje ponieważ tak ma być. W krótkim czasie raz podbite ciśnienie przez chwilę się utrzymuje.
A drugą dlatego ci trafiło bo zapewne filtr paliwa stary.
Kupisz nowy filtr paliwa ten schowany koło prawego tylnego koła oraz kupisz zamiennik za 100 PLN i będzie na pewno śmigać.
Bez wymiany filtra paliwa zarżniesz nawet pompę za 1200...
Najpierw filtr potem pompa...
Na marginesie nie zdziwiłbym się gdyby pompa ożyła, bo ma ona zabezpieczenie prądowe (gołe kable utopione w benzynie). Wystarczy minimalny opór ze strony filtra paliwa i takie są tego efekty...
Możesz kupować działające używki z Audi 80/100/A6 od silników 2.0 (ABK) jak również 2.6 i 2.8 (ABC, AAH) i będą chodzić....
Z V pasuje ale chyba tylko do wersji C4. Ja miałem z V A6 C4
A drugą dlatego ci trafiło bo zapewne filtr paliwa stary.
Kupisz nowy filtr paliwa ten schowany koło prawego tylnego koła oraz kupisz zamiennik za 100 PLN i będzie na pewno śmigać.
Bez wymiany filtra paliwa zarżniesz nawet pompę za 1200...
Najpierw filtr potem pompa...
Na marginesie nie zdziwiłbym się gdyby pompa ożyła, bo ma ona zabezpieczenie prądowe (gołe kable utopione w benzynie). Wystarczy minimalny opór ze strony filtra paliwa i takie są tego efekty...
Możesz kupować działające używki z Audi 80/100/A6 od silników 2.0 (ABK) jak również 2.6 i 2.8 (ABC, AAH) i będą chodzić....
Z V pasuje ale chyba tylko do wersji C4. Ja miałem z V A6 C4
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
Dzięki kolego Francis1982 zrobię tak jak piszesz z tym filtrem i nową pompą. I po wymianie filtra sprawdzę, czy stara cyknie, choć myślę, że odeszła do krainy wiecznych łowów xD
[ Dodano: 2014-02-16, 10:19 ]
Wczoraj nierówna walka zakończyła się powodzeniem. Pompę założyłem QAP za 120zł i filtr FILTRONA. Ku mojemu zdziwieniu na starym filtrze był nabity datownik głoszący, że filtr pochodzi z 10.09.92r 0.0 Wszystko narazie działa, może odrobinke nie równo chodził po odpalanieu, ale to pewnie kwestia zapowietrzonego układu. Dziś pojadę się przejechać, może coś z tego będzie. Dzięki za pomoc :p
A tak wgl to co warta jest ta firma QAP ?
[ Dodano: 2014-02-16, 10:19 ]
Wczoraj nierówna walka zakończyła się powodzeniem. Pompę założyłem QAP za 120zł i filtr FILTRONA. Ku mojemu zdziwieniu na starym filtrze był nabity datownik głoszący, że filtr pochodzi z 10.09.92r 0.0 Wszystko narazie działa, może odrobinke nie równo chodził po odpalanieu, ale to pewnie kwestia zapowietrzonego układu. Dziś pojadę się przejechać, może coś z tego będzie. Dzięki za pomoc :p
A tak wgl to co warta jest ta firma QAP ?
[B4 2.0 ABK] POMPA PALIWA
Witam
Chciałabym się dowiedzieć jak dokładnie wygląda pompa paliwa wraz z koszem ponieważ zrobiłam ostatnio zakup pompy do niby mojego silnika a okazało się ze to nie pasuje.
Nie chciałabym znowu zakupić czegoś co nie pasuje.
Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje
Chciałabym się dowiedzieć jak dokładnie wygląda pompa paliwa wraz z koszem ponieważ zrobiłam ostatnio zakup pompy do niby mojego silnika a okazało się ze to nie pasuje.
Nie chciałabym znowu zakupić czegoś co nie pasuje.
Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje
O kurcze dzięki za odpowiedź
To w takim razie co to jest ?
http://olx.pl/oferta/pompa-paliwa-pompk ... c889461138
To w takim razie co to jest ?
http://olx.pl/oferta/pompa-paliwa-pompk ... c889461138
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
Do ABK szły 2 różne rodzaje pomp, taka jak kolega wyżej wrzucił i jeszcze taka :
jedna jest rozłożona oryginał BOSCHa, a druga z urwanym gwizdkiem (tym co paliwo ma lecieć) to zamiennik.
[ Dodano: 2014-06-30, 08:59 ]
To co dałaś w linku to jest całość z koszem, ale napewno nie do tego typu pompy co te moje ze zdjęć, tam jest zupełnie inaczej
jedna jest rozłożona oryginał BOSCHa, a druga z urwanym gwizdkiem (tym co paliwo ma lecieć) to zamiennik.
[ Dodano: 2014-06-30, 08:59 ]
To co dałaś w linku to jest całość z koszem, ale napewno nie do tego typu pompy co te moje ze zdjęć, tam jest zupełnie inaczej
ja mam taki problem ze kupiłam auto z zamontowana pompa bez kosza wiec chciałam sobie to zrobić do porządku ale to co kupiłam mi po prostu nie wchodzi do końca jest po prostu za długi ten kosz myślę że to będzie lepszy zakup http://allegro.pl/pompa-paliwa-audi-80- ... 81725.html
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W przypadku silnika ABK jest to objaw zmęczonej pompy na skutek braku wymiany filtra paliwa. Po jej wyjęciu na zewnątrz na pewno będzie pracować.
Jako, że kable są utopione w paliwie ma ona ograniczenie prądowe. Jak będzie za duży opór ze strony filtra to następuje odcięcie paliwa.
Oprócz wymiany pompy (może być zamiennik) obowiązkowo do wymiany filtr w prawym nadkolu.
Jako, że kable są utopione w paliwie ma ona ograniczenie prądowe. Jak będzie za duży opór ze strony filtra to następuje odcięcie paliwa.
Oprócz wymiany pompy (może być zamiennik) obowiązkowo do wymiany filtr w prawym nadkolu.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: