[ABK] Przekaźnik odpowiedzialny za pompę paliwa
[80 B4 2.0 ABK]Wymiana pompy paliwa
Witam,
Panowie na 99% ostatnie tchnienie wydała pompa paliwa.
Pytanie brzmi gdzie ona jest, jak się do niej dobrać.
Nie mam książki, w dziale download akurat tego pliku się pobrać nie da...... a sprawa pilna, bo bez auta to jak bez nogi
Dodatkowo aura nie sprzyja naprawom na swieżym powietrzu ...
Proszę o wszelkie uwagi
Dziękuję
Arek
Panowie na 99% ostatnie tchnienie wydała pompa paliwa.
Pytanie brzmi gdzie ona jest, jak się do niej dobrać.
Nie mam książki, w dziale download akurat tego pliku się pobrać nie da...... a sprawa pilna, bo bez auta to jak bez nogi
Dodatkowo aura nie sprzyja naprawom na swieżym powietrzu ...
Proszę o wszelkie uwagi
Dziękuję
Arek
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 17:39 przez Arecki601, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyjmij wykładzinę z bagażnika, odkręć czarną metalową, okrągłą pokrywkę, która jest trzema wkrętami przykręcona do podłogi. Upewnij się, że masz wyłączony zapłon i wyjmij wtyczkę z białej plastikowej pokrywy baku. Odkręć dwa przewody paliwowe. Odkręć dużą czarną nakrętkę która trzyma pokrywę na swoim miejscu. Po odkręceniu nakrętki możesz unieść białą pokrywę do góry i wyjąć pompę z obudowy.
[B4 ABK] jaka pompa paliwa
Witam,
podejrzewam uszkodzenie pompy paliwa w swoim aucie, tzn. podaje bardzo małe cisnienie na listwe wtryskiwaczy, po wymianie filtra troche pomogło, filtr był tak zapchany że ledwno mogłem w niego dmuchnać, tak wiec stawiam na pompe paliwa,
proszę o zaproponowanie mi jakiegoś modelu, i od razu pytanie:
Jak wszyscy wiemy jest to drogi element moze zaproponuje ktoś jakis dobry zamiennik??
A może warto kupic używkę??
Z góry dziekuję.
podejrzewam uszkodzenie pompy paliwa w swoim aucie, tzn. podaje bardzo małe cisnienie na listwe wtryskiwaczy, po wymianie filtra troche pomogło, filtr był tak zapchany że ledwno mogłem w niego dmuchnać, tak wiec stawiam na pompe paliwa,
proszę o zaproponowanie mi jakiegoś modelu, i od razu pytanie:
Jak wszyscy wiemy jest to drogi element moze zaproponuje ktoś jakis dobry zamiennik??
A może warto kupic używkę??
Z góry dziekuję.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
a wiec zakupiłem pompe nową z PolCar, wymieniłem i pompuje jak szalona, do tego jest dużo cichsza od tej co była zamontowana, mój problem zaczoł sie od tego że zapomniałem wymienić filtr paliwa w sumie to przejechalem na nim 150 tys km tak jak pisałem przestał chodzić na benzynie po wymianie filtra dalej nie chodził i jak sie okazało pompa padła przez zapchany filtr, tak wiec polecam o nim nie zapominać,
temat jak dla mnie do zamkniecia.
pozdrawiam i dzieki wszytkim za pomoc.
temat jak dla mnie do zamkniecia.
pozdrawiam i dzieki wszytkim za pomoc.