maciek889 pisze: ↑24 sty 2024, 09:34
TPS to zależy czy masz podparty silniczkiem czy nie. Gdzieś na forum była procedura ustawiania nastawnik przepustnicy i napięcia TPS jakie powinny być przy danych otwarciach przepustnicy.
Co do zawalania świec to albo sprawdzasz je zaraz po tym jak silnik pracował na ssaniu albo masz walniętą sondę lambda i/lub czujnik temperatury płynu dla ECU.
sonda lambda działa sprawdzałem miernikiem, mam również B4 ABK 2.0 więc coś mam się na czym wzorować
czujnik temperatury wymieniłem dziś bo było 2x słabsze napięcie na nim niż miało być (coś pomogło)
mam w planach również wymianę silniczka krokowego (są jakieś procedury wymiany tego? czy po prostu się go wymienia)
świece były zawalone nawet po przejechaniu kilkudziesięciu km przy 80C płynu a teraz normalnie się "wypalają"
**
mam w planach również wymianę silniczka krokowego (są jakieś procedury wymiany tego? czy po prostu się go wymienia)
-po wymianie czujnika temperatury dla ecu obroty na zimnym pierw są 600 i pomału dźwigają się do ~950 lecz żadnego szarpania nie ma ani nierównej pracy (mieszanka jest okej)
czy wymiana tego silniczka krokowego pomoże coś w tym temacie?