[b4 2.3 NG] dziwnie słaby :|
A czy czy ta kopułka nie ma jakiś przebić? Piszesz że po wymianie zaczeły się kłopoty więc szukaj przyczyn w kopułce i paluchu. Najlepiej po zmroku podnieś maske i popatrz czy nie "pełza" prąd po niej. A co do tego filtra-K&N są dosyć drogie, na stożek czy nawet zamiennik oryginału wydasz ok 100 do 200 zł no chyba że jakieś badziewie za 30 zł na allegro znajdziesz + impregnad do czyszczenia i nasączania filtra to jakieś 40 zł, a czyścisz w zależności po jakich drogach jeździsz im więcej pyłów tym częściej ale średnio co 10-15 tyś. Twoja decyzja czy się z tym pobawisz i sam się przekonasz jak na tym będzie chodzić czy po 20zł filtrona będziesz kupował. A co do stożka to musisz sobie dolot zmienić i innych pare rzeczy które pociągają kolejne koszty. Pozdro
foxbat pisze:kable beru 260zł, świece NGK BRE5EKU bodajże, 20-24zł za sztukę. MAm taki komplet od 20.000km prawie i działa bardzo dobrze
http://moto.allegro.pl/item282803314_sw ... r5eku.html
co o tym myslisz FOXBAT ????
[ Dodano: 2007-12-19, 18:57 ]
na 100% to przewody na którymś kablu jest przebicie kopolka jest ok no a do tego swiece byly chyba dobre pare lat temu wymieniane wiec tez by sie przydalo wymienic...audicom1 pisze:A czy czy ta kopułka nie ma jakiś przebić? Piszesz że po wymianie zaczeły się kłopoty więc szukaj przyczyn w kopułce i paluchu
-
- Forum Audi 80
witam.
ja mam ten sm problem ze swoim au di 2.3 NG.i niemoge sie z tym uporac strasznie zamula.a ostatnio sie mu cos stalo ze szedl jak strzala ale przez 5 min.a co najlepsze to iak dobrze chodzil przez ta chwile prubowalem wystartowac z miejsca noi 1 ok a jak wrzucilem drugi biek zamulil sie i spowrotem sie zmulil i tak dotej pory.silnik ryczy a nieidzie strach nieraz wyprzedzac!a tak pozatym to gdzie sie znajduje ten czujnik stukowego spalaniua?niejest on czasami wkrecony w blok silnika z boku?
ja mam ten sm problem ze swoim au di 2.3 NG.i niemoge sie z tym uporac strasznie zamula.a ostatnio sie mu cos stalo ze szedl jak strzala ale przez 5 min.a co najlepsze to iak dobrze chodzil przez ta chwile prubowalem wystartowac z miejsca noi 1 ok a jak wrzucilem drugi biek zamulil sie i spowrotem sie zmulil i tak dotej pory.silnik ryczy a nieidzie strach nieraz wyprzedzac!a tak pozatym to gdzie sie znajduje ten czujnik stukowego spalaniua?niejest on czasami wkrecony w blok silnika z boku?
-
- Forum Audi 80
z takich rzeczy chce mi sie smiac :mrgreen:arek-samsel pisze: mial naet wycioeta obudowe liltra oddolu wycieta zeby glosno zasysa powietrze fajny efekt ale strasznie glosny.
przyczyn moze byc duzo

Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
nie znam się na tym zabardzo ale bynajmiej u mnie nie mulił się aż tak jak opisujecie wymieniłem świece na NGK kopółkę palec i w końcu wyżuciłem katalizator włożyłem strumiennice łuskową w kształcie katalizatora wspawałem w nią sondę i jak narazje wszystko gra i nawet ładnie idzie a co za tym idzie to bardziej efektowny dzwięk z tłumika :mrgreen:
ps. jeśli ktoś będzie zakładał strumiennice to musi być ona minimum 100cm od kolektora wydechowego
ps. jeśli ktoś będzie zakładał strumiennice to musi być ona minimum 100cm od kolektora wydechowego
-
- Forum Audi 80
umie sa wymienione swiece na NGK takie jakie szy fabrycznie kopulka orginalna wraz z palcem przewody i dalej to samo nawet katalizator wycielem i wstawilem strumiennice i dalej nic ladniejszy pomruk z klumika dala strumiennica.byl wyciagany komputer sterownik silnika i jest nanim nabita data 94r.a auto jest z 89r.moze tu sie cos niezgadza ale wontpie.
-
- Forum Audi 80
tak byl zmieniony ja go takiego kupilem tak zniemiec przyjechal.rozrzad byl zmieniany sam zmienialem siedzial jeszcze orginalny pasek ale przed wymiana bylo tak samo ze n iechcial isc a wszystko jest ustawione na znaki przy zaplonie terz nic niebylo grzebane bynajmniej ja nieruszalem a sladuw tez niema bo stopka ktura trzyma aparat zaplononowy jest cala zardzewiala wraz ze sruba nawet niema znaku po kluczach ze to ktos odkrecal.