Witam.
Chciałbym zmiejszyc nieco obroty silnika gdzie sie to ustawia przy pompie wtryskowej??
Mile widziany rysunek badz zdjecie.
[B4 AAZ] Gdzie się ustawia obroty przy pompie?
zielona strzałka - ustawienie obrotów, zmniejsza sie obroty wykręcając , jeżeli już nie ma regulacji to wtedy śruba z niebieską strzałką
niebieska strzałka - obroty na biegu jałowym z wciśniętym przyspieszaczem, wykręcając zmniejsza sie obroty
i jeszcze to viewtopic.php?t=846
niebieska strzałka - obroty na biegu jałowym z wciśniętym przyspieszaczem, wykręcając zmniejsza sie obroty
i jeszcze to viewtopic.php?t=846
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
adidoom, tak na wszelki wypadek dodam zebyś nie miał ochoty krecenia śróbą niebieską i żółtą bo potem nie dojdziesz do ładu z pompa, albo bedize chodziło do brze na zimnym a źle na ciepłym albo na odwrót. Bo tamtymi też mozna poustawiać ciekawe rzeczy np wydatek szczatkowy... ale jesli obrtoy to tylko i wyłacznie zeilona i nie wielkie obroty sróbokretem (również ostrożnie zeby nie wykrecić całego ciegna bo cieżko go tam wsadzic spowrotem).
O prosze nie wiedziałem.
Dziękuje za cenne uwagi Solskier zastosuje się do nich.
będe próbował tylko zieloną śrubką.
Zauważyłem tez ze ssanie mi nie do końca odbija i coś z tym trzeba zrobić nie wiem czy calkiem nie odepne tej linki bo ona jest nie ori i nie odbija do konca, a z rozruchem na zimnym silniku na samych grzaniu swiec przy mrozie nigdy nie bylo problemu wiec i tak nie uzywalem ssania.
Pozdrawiam
Dziękuje za cenne uwagi Solskier zastosuje się do nich.
będe próbował tylko zieloną śrubką.
Zauważyłem tez ze ssanie mi nie do końca odbija i coś z tym trzeba zrobić nie wiem czy calkiem nie odepne tej linki bo ona jest nie ori i nie odbija do konca, a z rozruchem na zimnym silniku na samych grzaniu swiec przy mrozie nigdy nie bylo problemu wiec i tak nie uzywalem ssania.
Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Po pierwsze to nie jest ssanie, tylko przyspieszacz zapłonu po drugie bład ze nie uzywasz tego w mrozy, a co do linki to mozesz sa swobodnie popuscic przy pompie jest regulacja (tam gdzie zaczepia sie linke) również z racji tego mozesz miec podwyższone obroty jesli jest za dużo naszpanowane.adidoom pisze:Zauważyłem tez ze ssanie mi nie do końca odbija i coś z tym trzeba zrobić nie wiem czy calkiem nie odepne tej linki bo ona jest nie ori i nie odbija do konca, a z rozruchem na zimnym silniku na samych grzaniu swiec przy mrozie nigdy nie bylo problemu wiec i tak nie uzywalem ssania
[ Dodano: 2008-02-21, 18:57 ]
A i jeszcze jedno obroty ustawia sie na rozgrzanym silnku temperatura oleju minimu 80stopni C.