Witam temat o icku wiec sie podepne. Ori icek od 1.6 nie daje juz mi satysfakcji z jazdy poniewaz po moich modach troche maszyna przydymia zanim turbo dmuchnie. I takie pytanie czy icek od volvo v70 2.4 turbo bedzie ok czy troche za duzy bo gabarytami jest jak moja chlodnica ale jest cienki mowie o czyms takim http://allegro.pl/intercooler-volvo-s70 ... 75286.html
I jeszcze jedna sprawa przy wyzszych obrotach cisnienie mi spada z 1.3 na 0.9 bara czy to jakas nieszczelnosc czy turbo zdycha a moze magiczny boost controller nie domaga?
[1.6TD SB] Intercooler od 1.9TDI 1Z czy pasuje do 1.6TD.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
ICek raczej ci nie wejdzie. Kiedyś też już cudowałem w tym zakresie. Mierzyłem jak się dało i stwierdziłem że nie ma opcji aby gdzieś to wepchnąć. Jeśli natomiast by ci się udało to rury doprowadzające ciśnienie do i od icka będą długie co zwiększy pojemność całego układu a to natomiast może prowadzić do większej turbodziury.
Zawór bezpieczeństwa na kolektorze zaślepiony?
Przy przyśpieszaniu czy przy utrzymywaniu tej samej prędkości. Jeśli przy jeździe jednostajnej to wsio jest ok.Fighter001 pisze:I jeszcze jedna sprawa przy wyzszych obrotach cisnienie mi spada z 1.3 na 0.9 bara czy to jakas nieszczelnosc czy turbo zdycha a moze magiczny boost controller nie domaga?
Zawór bezpieczeństwa na kolektorze zaślepiony?
- Fighter001
- Forum Audi 80
A jaki icek da rade tak by bylo lepiej niz w seri? Od czego? Nie wiem czy przy jednostajnej spada bo tak nie jezdze ale przy przyspieszeniu dmuchnie raz 1.3 raz 1 a pozniej przy wyzszych obrotach spada na 0,9 tak jak kiedys ustawilem na gruszce i podejrzewam moj boost controller. Bo jak by turbo zdychalo to by na zimnym byl niebieski dym a nic takiego nie ma tylko pierdzi na czarno przy przyspieszeniu.
- Fighter001
- Forum Audi 80