TZN. mam problem z mocą powyżej 120 km/h
Autko od dołu ciągnie jak szatan ale zbliżając się do 120 km/h / 2900 obr. jakby odcina doładowanie po prostu słabnie!! Automat przy pedale w podłodze ciągnie na 3 biegu do 2900 obr i kuniec, ale jak popuszczę gaz wrzuci 4 bieg i rozbuja się do 120 km/h i tyle muł totalny.
Przeglądnąłem całe forum i w większości przypadków przyczyną jest zaworek N75 i tu mam lekki problem bo znalazłem na forum dwa zdjęcia zaworka N75 i dwa różne miejsca gdzie on się znajduje proszę pomóżcie w końcu który to!!!
Powyżej w poście kolega zrobił fotkę zaworka który znajduje się tuż przed turbo a w innym temacie jest koło filtra powietrza i tu moje zdziwko który to w końcu N75. Różnią się miejscem montażu oraz kształtem i już zgłupiałem, który to ?
Bo chyba u mnie jest to samo ale jeszcze dziś wykonam bajpas i upewnię się czy padł mi N75 gdyż nie mam możliwości sprawdzenia vag-iem i zrobienia logów więc próbuję inną drogą zdiagnozować co i jak.
Jak macie jakieś inne pomysły to chętnie spróbuje, nadmienię tylko że mam zetora na pierburgu wszystko ori.