Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z 94] falowanie mocy i niskie max obroty

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 29 kwie 2010, 09:46

januszbin pisze:Ty piszesz ,że map sensor nie ma nic do dawki ,kolega że do obrotów.....
...było zaczerpnięte z pracy naukowej i wydaje mi się bardziej wiarygodne.....
bo nie ma ani do tego ani do tego, map sensor służy jedynie do kontroli ciśnienia w dolocie w ten sposób aby trzymało się w określonym zakresie zależnym od kilku parametrów (m.in. wskazań czujnika temperatury w dolocie) i jeśli ciśnienie przekracza granicę zadanej wartości to ECU przejdzie w tryb awaryjny i wtedy teoretycznie można powiedzieć że map sensor "przyciął dawkę" chociaż w rzeczywistości jest to zupełnie nie prawdą bo map sensor wysłał jedynie informację o aktualnym stanie ciśnienia i ECU ma zapisane co z tym dalej zrobić

także mimo że ciśnienie nawet jak grubo przekroczy zadaną wartość to dawki nie przytnie tylko ECU próbuje doregulować ciśnienie i jak to się nie powiedzie to dopiero wtedy przechodzi w tryb awaryjny także to nie map przycina dawkę tylko ECU

a jeśli chodzi o prace naukowe to tam każdy może napisać wszystko co się mu podoba a i tak będzie dobrze, a najwięcej piszą ci co nie mają o tym żadnego pojęcia albo wolą zatrzymać wiedzę dla siebie ;-)

januszbin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: januszbin » 29 kwie 2010, 10:00

widzę,że się dokształciłeś ...bo teraz napisałeś dokładnie to co ja wam pisałem wcześniej ,chociaż trochę zawile ...ale nie będę się już czepiał ;-) tak trzymać!powodzenia!

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 29 kwie 2010, 11:39

No tak jak napisałem,4000,czasem 4100 więcej na obroty nie wejdzie,więc jesli mojego brata umie wejść na 2biegu na 5000,to dlaczego mój nie może :evil:

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 29 kwie 2010, 11:47

gdzieś mu brakuje paliwa i dlatego więcej nie kręci, może pompa, wtryski, jakość paliwa, przypchany wydech, EGR... przyczyn może być dużo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl