[B4 1.9 TDI 1z] gruszka i jej klapka doładowania
- darecki2010
- Forum Audi 80
a powiedzcie mi bo u mnie 1z straszie słaby jest. mam przepływke boscha. jak gazuje na biegu jałowym to nawet wąż od turbo nie drgnie. tzn nie puchnie i nie czuć tego ciśnienia ręką no może delikatnie. więc zaślepiłem EGR i nic sie nie poprawiło. postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym ale lipa jest. Turbo wysiadło?? dodam że jeżdże tak od kąd go kupiłem więc porównania nie mam. a no i jeszcze chciałbym sie pobawić żeby ze 110 kucy było ale chyba najpierw trzeba zacząć od turbinki. co o tym sądzicie??
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Bo na jałowym się nie sprawdzaRicky pisze: jak gazuje na biegu jałowym to nawet wąż od turbo nie drgnie. tzn nie puchnie i nie czuć tego ciśnienia ręką no może delikatnie.
Ja sądzę że metody które stosujesz ,wkrótce doprowadzą do tego że nie zdążysz nacieszyć się tymi 110 koniami ,szczególnie toRicky pisze:więc zaślepiłem EGR i nic sie nie poprawiło. postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym ale lipa jest. Turbo wysiadło?? dodam że jeżdże tak od kąd go kupiłem więc porównania nie mam. a no i jeszcze chciałbym sie pobawić żeby ze 110 kucy było ale chyba najpierw trzeba zacząć od turbinki. co o tym sądzicie??
jest "godne " uwagi <uhh> chłopie ,udaj się do kogoś kto przynajmniej będzie wiedział co robi Bo Ty zacząłeś od tzw.du...y stronyRicky pisze: postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 15:38 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Gdyby ci ładowało ,to by niewątpliwie przeładowywało Pierwsza sprawa to zmierzyć ciśnienie doładowania ,a właściwie to upewnić sie że go nie ma ,bo z tego co piszesz na to właśnie wygląda .Pużniej trzeba sprawdzić wszystkie rury od dolotu ,którędy zapewne ucieka .Jak już będzie takie jak powinno być i dalej będzie słaby ,można szukać dalej. Zrób to wszystko ,jak nie masz czym to jedż do kogoś kto ma ,albo zakup sobie zwykły manometr za ok 14 zł na allegroRicky pisze:no to powiedzcie mi dlaczego taki słaby?? ale to że skręciłem sztange to chyba go nie przeładowuje