[B4 1.9 TDI 1z] gruszka i jej klapka doładowania
- darecki2010
- Forum Audi 80

a powiedzcie mi bo u mnie 1z straszie słaby jest. mam przepływke boscha. jak gazuje na biegu jałowym to nawet wąż od turbo nie drgnie. tzn nie puchnie i nie czuć tego ciśnienia ręką no może delikatnie. więc zaślepiłem EGR i nic sie nie poprawiło. postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym ale lipa jest. Turbo wysiadło?? dodam że jeżdże tak od kąd go kupiłem więc porównania nie mam. a no i jeszcze chciałbym sie pobawić żeby ze 110 kucy było ale chyba najpierw trzeba zacząć od turbinki. co o tym sądzicie??
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80

-
MUNIOR
- Forum Audi 80

- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Bo na jałowym się nie sprawdzaRicky pisze: jak gazuje na biegu jałowym to nawet wąż od turbo nie drgnie. tzn nie puchnie i nie czuć tego ciśnienia ręką no może delikatnie.
Ja sądzę że metody które stosujesz ,wkrótce doprowadzą do tego że nie zdążysz nacieszyć się tymi 110 koniami ,szczególnie toRicky pisze:więc zaślepiłem EGR i nic sie nie poprawiło. postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym ale lipa jest. Turbo wysiadło?? dodam że jeżdże tak od kąd go kupiłem więc porównania nie mam. a no i jeszcze chciałbym sie pobawić żeby ze 110 kucy było ale chyba najpierw trzeba zacząć od turbinki. co o tym sądzicie??
jest "godne " uwagi <uhh> chłopie ,udaj się do kogoś kto przynajmniej będzie wiedział co robiRicky pisze: postanowiłem skręcić sztangę i zrobiłem to na maksa. i lekka tylko poprawa. ciśnienia nie mierzyłem bo nie mam czym
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 15:38 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MUNIOR
- Forum Audi 80

- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Gdyby ci ładowało ,to by niewątpliwie przeładowywałoRicky pisze:no to powiedzcie mi dlaczego taki słaby?? ale to że skręciłem sztange to chyba go nie przeładowuje