7 litrow to stanowczo za duzo jak na 1Z!! Poszukaj na forum-jest gdzies o tym dosyc duzo napisane.. Ale pewnie masz cos z wtryskami lub turbiną albo przeciągasz go do 3500obr/min na kazdym biegu :mrgreen: just joking.. Najlepiej podłącz VAG-asalutwit pisze:1,9 tdi
Mogę się podłączyć do tematu?
Mój pali koło 7 litrów.
Jak czytam ile spalają Wasze autka to trudno mi uwierzyć!
Od czego zacząc szukanie pzyczyn takiego stanu rzeczy
[B4 TDI 1Z] Ile powinno palić 1Z TDI?
Przekonaliście mnie podjade do diagnosty
Przypomniałem sobie że po zakupie zauwazyłem drobny wyciek paliwa gdzieś na pompie wtryskowej. Mechanik uszczelnił ale póxniej nie miał mocy wręcz zimny gasł przy dodawaniu gazu. Podjechałem do mechanika jeszcze raz . Stwierdził że to chyba dawka paliwa za mała i ją zwiekszył. Chyba przegiął w drugą stronę?
dzięki wszystkim za porady.
Przypomniałem sobie że po zakupie zauwazyłem drobny wyciek paliwa gdzieś na pompie wtryskowej. Mechanik uszczelnił ale póxniej nie miał mocy wręcz zimny gasł przy dodawaniu gazu. Podjechałem do mechanika jeszcze raz . Stwierdził że to chyba dawka paliwa za mała i ją zwiekszył. Chyba przegiął w drugą stronę?
dzięki wszystkim za porady.
-
- Forum Audi 80
Po waszym spalaniu widzę, że na forum są sami emeryci Na trasie z Kraśnika do Nowego Sącza i z powrotem (550km w ok. 6 godz) spalanie wyszło mi 7,6 litra (cały czas chodziła klima, a prędkość często dochodziła do 180-190 km/h). A tak przeciętnie w jeździe mieszanej od 6,2 do 7 litrów, ale końcówki tłumika powoli mi się prostują :mrgreen:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
mój z górki i z żaglem poszedł 200, liczik przekłamuje przy 200 o 15 (sprawdzone GPSem) ale miło było to obserwować :mrgreen:adam_72 pisze:Panie CHIPS - my tu mówimy o 1,9 TDI 90 KM, które prędkość max. mają 170km/h , także te 190 to chyba z Kasprowego :lol:
Apropos tematu mój pali 6-7litrów ale oprócz małych modyfikacji mam ciężką nogę i przeważnie jezdze bez cegły pod pedałem gazu :lol: ale mój kolega raz mi mówi:
-wiesz w zimę to więcej pali :shock: , se myślę 8 :?: , pytam się ile, a on
- no 4,8 :-o bo latem to 4,5
Koleś jezdzi 80-100/h, więc chyba można 8-)
W pełni sie zgadzam. Pusty 180 jeszcze jakos idzie ale trudno ta predkośc utrzymać. Poza tym od 160 zeby dojsc do 180 trzeba troche czasu i przynajmniej "płaskiego" odcinka a ze takowych nie ma bo być nie może ( zawsze musi być pochylenie podłużne min 0,5%) to czasem jest "jakaś" pomoc... Wiec darujmy sobie opowiastki jak to ktos 180-190 jezdzi bez najmniejszych problemow i w każdych warunkach :mrgreen:adam_72 pisze:Panie CHIPS - my tu mówimy o 1,9 TDI 90 KM, które prędkość max. mają 170km/h , także te 190 to chyba z Kasprowego :lol:
- Brylantoos
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
nie wierze w wasze wypowiedzi panowie :]
na pewno 6 max jasneeeeeee
ja na 17 calowych kapciach 235 na 40, z odlaczonym EGR, jazda w zasadzie zawsze do 3.000 obrotow tylko miasto krotkie odcinki pale jakies 7.8 litra
za 30zl robie setke a place 3.80 za litr...
na 15stkach palil moze z 7 ... ale na pewno ine mniej, przeciez nasze auta waza 1300kg panowie jakone moga palic mniej niz tonowe goly z tym samym motorem, nie wiempo co to oszukiwanie sie przeciez to nie mozliwe b4 palic w miescie niecale 6
a jak ktos jezdzi do 2200obrotow max to pogratulowac zamulonego silnika
na pewno 6 max jasneeeeeee
ja na 17 calowych kapciach 235 na 40, z odlaczonym EGR, jazda w zasadzie zawsze do 3.000 obrotow tylko miasto krotkie odcinki pale jakies 7.8 litra
za 30zl robie setke a place 3.80 za litr...
na 15stkach palil moze z 7 ... ale na pewno ine mniej, przeciez nasze auta waza 1300kg panowie jakone moga palic mniej niz tonowe goly z tym samym motorem, nie wiempo co to oszukiwanie sie przeciez to nie mozliwe b4 palic w miescie niecale 6
a jak ktos jezdzi do 2200obrotow max to pogratulowac zamulonego silnika