Jaki czujnik :?: Bo w temacie mowa o elektrozaworze n75 sterującego upuszczaniem ciśnienia turbinykulca pisze:u mnie również padł czujnik,

jak to sprawdzałeś ?? trzeba użyć siły ona nie chodzi sobie paluszkiem że dotkniesz i ona chodzidamianmp33 pisze:Jak sprawdzic czy jest zapieczona klapka upustowa w turbinie?
Próbowałem poruszyc sztange która uchyla klapke upustowa w turbinie, ale nic nie drgneło
Ano właśnie , trzeba się trochę napiąć żeby ją ruszyćdiablo228 pisze:damianmp33 napisał/a:
Jak sprawdzic czy jest zapieczona klapka upustowa w turbinie?
Próbowałem poruszyc sztange która uchyla klapke upustowa w turbinie, ale nic nie drgneło
jak to sprawdzałeś ?? trzeba użyć siły ona nie chodzi sobie paluszkiem że dotkniesz i ona chodzi
Na dwójce się nie sprawdza ,za małe obciązenie silnika ,za malo spalin .Sprawdzamy na trójce ,albo najlepiej na czwórce ,było zapiąć czwarty bieg i gaz w podłogę ,ciśnienie nie powinno przekroczyć 0,9 bara .Na ori sofcie ,przy przycinającym się n75 ,cisnienie może dojść do ok.1,1 -1,2 bara i mamy już przeładowanie ,skutkiem jest cięcie dawki ,auto jedzie jakby chciało a nie mogłoGie pisze:Mierzyłem na 2 i 3 biegu...
Przy ciśnieniu 1 bara ,wątpię .Sprawdż na vagu ,jak nie łapie błęda to nie przeładowuje. A zamulanie moze powodować także niesprawna przepływka ,lub nie szczelna rura łącząca przepływkę z turbiną .Do sprawdzenia vagiem w czasie jazdyGie pisze:Sprwadziłem na 4 biegu i manometr wskazał 1 bar'a...wiec chyba lekko przeładowuje...