[1.9TDI 1Z] Jaki olej do TDIka.
Pytanie odnośnie oleju Valvoline max life diesel !!!
Obecnie jeżdze na oleju Castrol Magnatec Diesel 10W 40 ( półsyntetyk ) i przejechałem na nim juz 20 tyś. zero zastrzeżeń zero ubytku oleju. Jednak Coraz częściej słysze dobre opinie na temat oleju Valvoline i tu kieruje pytanko do was ! Czy warto jest przejsc na ten olej, czy lepiej pozostac przy obecnym.???
Obecnie jeżdze na oleju Castrol Magnatec Diesel 10W 40 ( półsyntetyk ) i przejechałem na nim juz 20 tyś. zero zastrzeżeń zero ubytku oleju. Jednak Coraz częściej słysze dobre opinie na temat oleju Valvoline i tu kieruje pytanko do was ! Czy warto jest przejsc na ten olej, czy lepiej pozostac przy obecnym.???
Panowie trochę się obawiam wlać tego półsyntetyka, a jeździ ktoś może z tym silnikiem na castrolu magnatec 15w40 (mineralnym)? Wiem że poprzedni właściciel przez ostatnie 40 tys lał cały czas mineralny dlatego też mam opory zmieniać, nie chciałbym się narażać na kolejne koszty.... Czy naprawdę ten mineralny tak daje popalić turbinie?
przczytalem cały temat i sam nie wiem jaki olej wybrać to że 10w40 to na bank bo na takim auto jeździ ale kwestia która firma? teraz jezdze na Castrol Magnatec Diesel i wcale nie jest super. rano zaworki chwile pograją, kontrolka chwile sie swieci a oleju norma.
chyba przejde na Mobil 10w40 do Turbo Diesli. Jeździ ktoś na takim?
chyba przejde na Mobil 10w40 do Turbo Diesli. Jeździ ktoś na takim?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja jeżdze na takim oleju i moge ci go polecić. a to że na chwile głośniej chodzi silnik po porannym odpaleniu to norma tylko ma to naprawde chilke trwać a co do kontrolki oleju to też chwilke świeci po odpaleniu.ten olej na którym jeździsz też jest dobry i jesli zmienisz na mobil to nie sądze by silnik cicho odpalał i kontrolka sie nie świeciła.moim zdaniem nie bedzie zadnej różnicy...
tak, tylko że jak olej miał niski przebieg to tego nie było. tak jakby olej już sie "zużył" a podróba to raczej nie jest bo kupowany w Intercarsie. że silnik głośniej chodzi to wiadomo, ale to mi wygląda na gre szklanek. nie trwa to długo, moze z 2-3sec ale na początku tego nie było. kontrolka wcześniej też gasła momentalnie, teraz świeci sie ciut dłużej dla tego mam wątpliwości.
LIQUI MOLY Z MoS2 polecam z czystym sumieniem..
PS nowy wyglada jak zuzyty olej..jest szary <lol>
LIQUI MOLY w PRODUKTACH
PS nowy wyglada jak zuzyty olej..jest szary <lol>
LIQUI MOLY w PRODUKTACH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80