oraz zmianie parametru Start Baud w programie VAG-COM z 0 na 240.
Mam nadzieję, że powyższe informacje pomogą osobom, które mają z tym problemu

Człowiek uczy się całe życie - poprawioneWOJTEK26 pisze:Po 1 Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. Dla działu technicznego tagi wyglądają tak. W przypadku nie poprawienia, zostanie on zamknięty lub usunięty !
Po 2 ECU jest we wszystkich wersjach w tym samym miejscu, czyli za kanałem nagrzewnicyw bagażniku masz ECU od ABS-u
Podejrzewam, że chodzi o regulację za pomocą nastawnika znajdującego się wewnątrz pompy? Wracając do temperatury - czy prezentowane wartości da się przełożyć na stopnie C?radi88 pisze:do regulacji powinna też pójść dawka paliwa masz śmiesznie niską ustaw na około 15 poz 4.
Raczej na zewnątrzveteran pisze:Podejrzewam, że chodzi o regulację za pomocą nastawnika znajdującego się wewnątrz pompy?
Oczywiście że się da ale ja nigdy się w to nie bawiłem bo na pierburgu temp.jest w normalnych jednostkachveteran pisze:Wracając do temperatury - czy prezentowane wartości da się przełożyć na stopnie C?
O ząbek to raczej nie bo byś pewnie nie jeżdził ,ale i tak masz kosmicznie przyspieszony kąt wtrysku .W twoim przypadku śmiało możesz dać pompą od silnika o ok.1mm .Powinien się po tym zbliżyć do wartości ok.50 -60veteran pisze:Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie – czy niepoprawna wartość kąta zapłonu może być spowodowana źle założonym rozrządem (może przesunął się o jeden ząbek)?
Oczywiście że sie zmienia po nagrzaniu i to jest prawidłowe .Działanie dynamicznej zmiany kąta wtrysku można sprawdzić przy użyciu vaga ,natomiast kąt 90 to stanowczo za wczesny ,trzeba opużnić do 65-55veteran pisze:Panowie, a czy kąt wtrysku powinien się zmieniać wraz ze wzrostem temperatury silnika? U mnie na zimno ma w okolicach 90, a po nagrzaniu spada do ok. 65.