Tak jak w temacie mam problem z wtryskiem sterującym w swoim aucie. Niedawno zaświeciła mi się kontrolka "check". Zaprowadziłem auto do znajomego mechanika w celu podpięcia mojej niuni do kompa i....diagnoza błąd wtrysku sterującego ;-(. Auto pali bez żadnego problemu, nie szarpie nie kopci ale niestety idzie na 2/3 mocy ;-/. Zanim wziąłem się za napisanie tego posta przeszukałem całe forum w celu upewnienia się czy to na pewno wtrysk bo podobno czasem błąd wtrysku nie zawsze oznacza jego usterkę. Rezystancja wtrysku "zbadana" i kopa - wtrysk leży. Mechanior wyjął wtrysk w celu odczytu numeru części i zakupie używki bo nowy w serwisie kosztuje uwaga...............1650 zeta!!!!!! :shock: , a mówią, że tylko części do nowym aut są drogie. Reasumując mój wtrysk to część o numerze 028 130 201 A jednosprężynowy - przeszukałem allegro i nigdzie nie mogę znaleźć właściwej części. Proszę Was o pomoc czy może posiada ktoś z Was na zbyciu wtrysk sterujący o w/w numerach. Może znacie kogoś kto taki podzespół posiada i może go sprzedać. Ewentualnie co w przypadku gdy nie uda mi się dostać popranego wtryskiwacza? Jakie polecacie rozwiązanie tylko proszę nie to z zakupem nowego wtrysku w serwisie