[B4 1.9 TDI] Poduszka silnika
I wszytko jasne 8-)
[ Dodano: 2012-09-23, 20:27 ]
Poduszka wymieniona z aaz do 1z. Wszystko ok. <ok> Wydaje mi się że jest lepiej Stara była cała w oleju, ale nie wiem czy to olej z poduszki , czy z turbo, bo kiedyś miałem wyciek w tamtym kierunku. Jak szarpię silnikiem to tak tak by mniej się trząsł silnik. W razie w stara poduszka jeszcze jest A problem z wibracjami , to był nastawnik Pozdrawiam. Daniel
[ Dodano: 2012-09-23, 20:27 ]
Poduszka wymieniona z aaz do 1z. Wszystko ok. <ok> Wydaje mi się że jest lepiej Stara była cała w oleju, ale nie wiem czy to olej z poduszki , czy z turbo, bo kiedyś miałem wyciek w tamtym kierunku. Jak szarpię silnikiem to tak tak by mniej się trząsł silnik. W razie w stara poduszka jeszcze jest A problem z wibracjami , to był nastawnik Pozdrawiam. Daniel
Witam, mam pytanie. Nie wiem czy mam nim obwiniać poduszki czy może coś innego.
W moim AAZ gry zmieniam bieg i puszczam szybko sprzęgło to mam przez chwilkę szarpanie silnikiem, takie same szarpanie następuje gdy zdejmę nogę z gazu, odczekam z 3 sekundy aż prędkość spada i naglę dodam gazu.
Jak myślicie, jest to wina poduszek czy raczej sprzęgła ?
Gdy sprzęgło puszczam wolno i równomiernie dodaję gazu to szarpania brak.
W moim AAZ gry zmieniam bieg i puszczam szybko sprzęgło to mam przez chwilkę szarpanie silnikiem, takie same szarpanie następuje gdy zdejmę nogę z gazu, odczekam z 3 sekundy aż prędkość spada i naglę dodam gazu.
Jak myślicie, jest to wina poduszek czy raczej sprzęgła ?
Gdy sprzęgło puszczam wolno i równomiernie dodaję gazu to szarpania brak.
Ori poducha kosztuje 440 plnIle kosztują poduchy ori?
Nie wydaje mi się że w tej cenie znajdziesz ori poduszkę gumowo-olejową.Dreamer pisze:Tak jak tutaj prawie 200zł/szt.
Jak znajdziesz sprawną i w dobrej cenie to się opłaca.Dreamer pisze:Opłaca się szukać używek?
Poduszki pod silnik był takie same we wszystkich silnikach R4, więc ciężko znaleźć raczej nie będzie.
kupiłem właśnie na allegro drugą poduszkę ori z olejem w bardzo dobrym stanie za 40zł. Sprzedawca ma nick jag6110, mogę go polecić bo już kupiłem druga poduszkę i dostałem na drugi dzien po wplacie.
Teraz poduszkę kierowcy mam ori a pod turbo gumową bez oleju i jest już duuuużo lepiej. Różnica polega na tym, ze silnik slychac nadal - bardziej przyjemny pomruk za to na karoserie nie przenosza sie nieprzyjemne wibracje. Drastycznie zmalalo buczenie na niskich obrotach przy obciazeniu i wibracje "swierszczyki" w kabinie na biegu jałowym.
Teraz poduszkę kierowcy mam ori a pod turbo gumową bez oleju i jest już duuuużo lepiej. Różnica polega na tym, ze silnik slychac nadal - bardziej przyjemny pomruk za to na karoserie nie przenosza sie nieprzyjemne wibracje. Drastycznie zmalalo buczenie na niskich obrotach przy obciazeniu i wibracje "swierszczyki" w kabinie na biegu jałowym.
poduszka silnika do tdi od benzyniaka
Witam zakupiłem na szrocie poduszki do silnika 1.9tdi lewa i prawa prawa ma oznaczenie 382
i ma żółte kropki, na gumie pisze boge a lewa jest 379 i ma na końcu litere C czy podejdzie ona do tdi czy muszę ją wymienić bo sprzedawca mówił że to wszystko jedno
[ Dodano: 2013-11-16, 19:50 ]
Witam
Założyłem poduszki używki i drżenie nadal występuje ,chociaż silnikiem nie robi już na boki raczej przechyla się tył i przód były wymieniane też te poduszki pod skrzynią tylko że one były ze sklepu nowe nie ori. Mam jeszcze pytanie bo w tych poduszkach pod silnik gdy nimi ruszałem nie było słychać przelewającego się oleju gdy wyciągnąłem starą od strony kierowcy to olej chlupotał druga pod turbiną całkiem była zniszczona co o tym myślicie?
i ma żółte kropki, na gumie pisze boge a lewa jest 379 i ma na końcu litere C czy podejdzie ona do tdi czy muszę ją wymienić bo sprzedawca mówił że to wszystko jedno
[ Dodano: 2013-11-16, 19:50 ]
Witam
Założyłem poduszki używki i drżenie nadal występuje ,chociaż silnikiem nie robi już na boki raczej przechyla się tył i przód były wymieniane też te poduszki pod skrzynią tylko że one były ze sklepu nowe nie ori. Mam jeszcze pytanie bo w tych poduszkach pod silnik gdy nimi ruszałem nie było słychać przelewającego się oleju gdy wyciągnąłem starą od strony kierowcy to olej chlupotał druga pod turbiną całkiem była zniszczona co o tym myślicie?
Witam !!!
Mam zapytanie odnośnie poduszek skrzyni biegów i silnika
Znalezienie ori pod silnik sprawnej w mojej okolicy= niemożliwe do kupienia
I postanowiłem poszukać zamienników ori pod silnik czyli
prawa 8A0 199 382A - znalazłem zamiennik Febiego FE07175 za $$$zł
lewa 8A 199 379E - znalazłem zamiennik Febiego FE11484 za $$$zł
i czy ktoś kupował takie poduszki i montował je u siebie w zetorze i podzieliłby się wrażeniami czy są one na + czy na - i czy spełniają swoją rolę (chodzi mi o to czy nie buczy i nie szarpie)
Pisze mi że są one : hydropodstawa.
Tak samo pod skrzynią :
od kierowcy : 893 399 151A zamiennik Febi FE19804
od str.pasażera 431 399 151D zamiennik Febi FE07642
czy ktoś kupował podobne lub inne zamienniki, i czy spełniają swoją rolę.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi
Mam zapytanie odnośnie poduszek skrzyni biegów i silnika
Znalezienie ori pod silnik sprawnej w mojej okolicy= niemożliwe do kupienia
I postanowiłem poszukać zamienników ori pod silnik czyli
prawa 8A0 199 382A - znalazłem zamiennik Febiego FE07175 za $$$zł
lewa 8A 199 379E - znalazłem zamiennik Febiego FE11484 za $$$zł
i czy ktoś kupował takie poduszki i montował je u siebie w zetorze i podzieliłby się wrażeniami czy są one na + czy na - i czy spełniają swoją rolę (chodzi mi o to czy nie buczy i nie szarpie)
Pisze mi że są one : hydropodstawa.
Tak samo pod skrzynią :
od kierowcy : 893 399 151A zamiennik Febi FE19804
od str.pasażera 431 399 151D zamiennik Febi FE07642
czy ktoś kupował podobne lub inne zamienniki, i czy spełniają swoją rolę.
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi