Jeśli mają być do bani to stawiam pytanie :
To czy ktoś ma do sprzedania takie pod silnik sprawne w rozsądnej cenie ??? PRV
pewnie że zakładali popatrz https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1Blakuś pisze:PieterB a może ktoś jednak zakładał i może opowiedzieć o rezultatach
dział kupię się kłaniaBlakuś pisze:To czy ktoś ma do sprzedania takie pod silnik sprawne w rozsądnej cenie ??? PRV
Pisane wielokrotnie :roll: NIE SPEŁNIAJĄ .Spełniają ją tylko ori i kropka 8-) Parę razy miałem okazję widzieć jak "sprawują " się takie nówki sztuki ze sklepu i to podobno nie były wcale te najtańsze ...poziom wibracji w srodku ,dla mnie nieakceptowalny ,a wybredny nie jestem ...Co niektórzy "macherzy " ktorzy dopuscili sie takowej wymiany ,twierdzą nawet że poduszki się "ułożą " ...w co pewnie sami nie wierząBlakuś pisze: czy ktoś kupował takie poduszki i montował je u siebie w zetorze i podzieliłby się wrażeniami czy są one na + czy na - i czy spełniają swoją rolę
Nie koniecznie ...kiedyś udalo mi się zakupic dwie orginalne poduszki silnika ,nowki sztuki ,od gosicia który podkupił gdzieś w niemcowni jakieś zapasy magazynowe ,jak to okreslił ....jak przyszły to przy potrząsaniu również nic nie "chlupalo " ,a były na 100% ori nówki ...moje ori poduszki ,wyciągniete z auta ,natomiast wyraznie "chlupały" przy potrząsaniu ...podejrzewam że orginalne nówki są tak "nabite " olejem ,że po prostu nie "chlupią ",a te "jezdzone " kilkadziesiąt lat zwykle juz "chlupią ",a jak nie "chlupią " to być może wyciekł z nich olej ...tu można by się posłuzyć jakąś dokładną wagą i po prostu zważyć taką poduszke ...jak ta nie chlupiąca jest lżejsza w porównaniu do tej chlupiącej ,to ewidentnie olej z niej wyciekł .Ale nawet bez oleju ,taka orginalna poduszka jest lepsza i nie powoduje takich masakrycznych wibracji ,jak te nówki sztuki badziewia z twardej gumySpietyq pisze:Po potrząśnięciu jednej poduszki silnika słychać wewnątrz olej, natomiast w drugiej cisza co to oznacza. Czy słyszalny olej jest oznaką tego, że jest sprawna
Hehe ,niżle nam wyszło ,identyczne wnioski ,zgrane idealnie w tym samym czasie 8hudy pisze:Z poduszki uciekł olej więc kupił zamiennik i to nie najtańszy. Po założeniu okazało się że na oryginalnej bez oleju mniej trzepie silnikiem niż na nowym zamienniku.
I trudno się z nimi nie zgodzić <ok>MUNIOR pisze:Hehe ,niżle nam wyszło ,identyczne wnioski ,zgrane idealnie w tym samym czasie 8