uszczelniacze kosztują chyba 12 pln ...wymieniłem przy okazji uszczelniacz na wałku rozrządu ale nie pamiętam ile kosztował....grosze jakieś...do rozpinania zamków użyłem rurki metalowej uciętej ze starego wkładu przedniego amortyzatora na długość ok 7cm zakończonej plastikowym pierścieniem,który został mi po wymianie przegubów ....rurkę wciskałem kawałkiem płaskownika z z otworami wywierconymi na rozstaw szpilek do mocowania stopek wałka rozrządu....zakręcając nakrętki wciskałem rurkę i w ten sposób rozpinałem zamki,które wyciągałem magnesem neodymowym osadzonym w kawałku rurki,przyrząd kupiony kiedyś w Biedronce

bardzo przydatny też przy składaniu całości....wał ustawiony tak jak do wymiany paska rozrządu np....to pierwszy i ostatni tłok podpiera zawory aby nie wpadły do środka,potem obracasz wał o kilka stopni i wtedy masz oba środkowe tłoki w GZP...a uszczelniacze wyjmowałem długimi płaskoszczypcami...osadzałem wstępnie też nimi tylko nie do końca bo można je pogiąć...są dosyć delikatne i trzeba to robić z wyczuciem....