[1z] słabo przyśpiesza, problemy z silnikiem
[1z] słabo przyśpiesza, problemy z silnikiem
Witam, ostatnio zauważyłem spadek mocy mojego zetorka poprzez bardzo wolne przyśpieszanie które jest aktualnie w granicach 15/17sek , zdarzyło mi się również że jadąc na 4biegu z gazem w podłodze nie chciał wskoczyć na więcej niż 2,3k obrotów... czy mogło to być spowodowane bardzo małą ilością paliwa? (ok. 1l w baku) bo później normalnie się wkręcał... na zimnym silniku odpala poprawnie a nawet dobrze tylko po odpaleniu z tyłu zostaje chmura białego dymu co w sumie też nie zawsze się zdarza... pod maską zauważyłem 2 przewodziki podciśnieniowe które ida do turbiny i nie są w najlepszym stanie, czy jest taka szansa że to tylko jest problemem? ewentualne pomysły co mogę posprawdzać pod maską?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dobre :mrgreen: ...jezdzisz na litrze paliwa i pytasz czemu nie jedzie :?: .... :idea: bo pół na pół z powietrzem nie będzie normalnie jechał :mrgreen:duke313 pisze:ostatnio zauważyłem spadek mocy mojego zetorka poprzez bardzo wolne przyśpieszanie które jest aktualnie w granicach 15/17sek , zdarzyło mi się również że jadąc na 4biegu z gazem w podłodze nie chciał wskoczyć na więcej niż 2,3k obrotów... czy mogło to być spowodowane bardzo małą ilością paliwa? (ok. 1l w baku)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
no dobra, nie wydawało mi się żeby koledzy w swoich samochodach mieli takie objawy z powodu końca paliwa więc się spytałem...
jestem cienki w tych sprawach więc nie śmiejcie sie jak napisze głupotę, to mój pierwszy samochód więc nie mam za bardzo w tym doświadczenia
a tak co do tematu to czy jest taka możliwość że to tylko i wyłącznie przez te przewody "Nadciśnieniowe" czy mam się bardziej o to martwić?
samochód z 95r przepływomierz pieterburgNo i zawsze warto zrobić sobie logi o ile to nie bosch
mniejsza większość, chodzi mi tu o te 3 przewody które są przy przepływomierzu i erg czy jakoś tak to sie nazywaNadciśnieniowe.
jestem cienki w tych sprawach więc nie śmiejcie sie jak napisze głupotę, to mój pierwszy samochód więc nie mam za bardzo w tym doświadczenia
a tak co do tematu to czy jest taka możliwość że to tylko i wyłącznie przez te przewody "Nadciśnieniowe" czy mam się bardziej o to martwić?
-
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt: