Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z]Wyciek oleju z pod głowicy.

Awatar użytkownika
fotozen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fotozen » 13 sty 2008, 21:02

Ja dziś rozebrałem głowicę bo zauważyłem w biorniku wyrównawczym ślady oleju orz na bagnecie podwyższony poziom oleju.

Generalnie głowica jak i uszczelka nie wskazują bepośrednio na ich awarię. Czy jest możliwe jakieś inne miejsce, w którym olej z płynem mieszają się i przedostają w niedozwolone dla nich miejsca??

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 13 sty 2008, 21:09

fotozen, Oglądnij dokładnie czy nigdzie nie jest peknieta głowica szczegulnie zwróc uwage pomiedzy zaworami (czesto lubią tam pekać) i czy nie widać na uszczelce śladów "pzedmuchów". Teraz jak rozebrałes głowice to musowao najprawdopodobniej odrazu olanowanie, nowa uszczelka i nowe szpilki inaczej nie opłaca sie tego składac.

Awatar użytkownika
fotozen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fotozen » 13 sty 2008, 21:14

Właśnie oglądałem i nie widziałem. Jutro zawiozę do chłopaków od planowania - będzie wiadomo.
Solskier pisze:olanowanie, nowa uszczelka i nowe szpilki inaczej nie opłaca sie tego składac
Planowanie i uszczelka - ok. Ale, że szpilki też są potrzebne nowe? Nie wiedziałem. Do tego wszystkiego szpilki odkręciłem zupełnie nie w tej kolejności co powinno być :-/

PS. No to już znalazłem viewtopic.php?t=1233

No i wszystko cacy - szlif, nowa uszczelka i uszczelniacze, śruby stare. Głowica lekko uciekła środkiem :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl