Czytałem już wiele na temat przymulonego ABC, otóż mój problem jest dość dziwny. Mam instalacje gazową, na której auto jedzie dobrze, nie muli, natomiast na benzynie jest problem. Na zimnym i ciepłym (tutaj już mniej) silniku auto w granicach 2000-3000 rpm jest zdławione, potem jako tako ciągnie, ale nadal nie jest to samo jak w przypadku lpg, w dodatku lubi też szarpnąć (efekt żabki podczas jazdy). Naturalnie audiczka była podpinana pod komputer i raz pojawił się błąd sondy lambda. Przestudiowałem wiele problemów z forum, ale zazwyczaj było na odwrót, że na gazie auto nie jechało, a na PB było wszystko w porządku. Nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei, ponieważ wiąże się to z dużymi kosztami. Przeglądając tematy natknąłem się , że mój problem może dotyczyć zapchanego katalizatora, braku szczelności w dolocie lub w wężykach podciśnienia, czujnika spalania stukowego albo położenia wału, map sensora, wtrysków, pompki paliwowej lub sond właśnie. Martwi mnie to już dłuższy czas. Może jest ktoś, kto miał podobny problem i wie w czym leży przyczyna. Pozdrawiam serdecznie